fbpx
Александар Станковић – Сале Мутави

НАРКО МАФИЈА У И ПРАВОСУЂУ! Суд од јавности крије документа о Салету Мутавом

0
(0)

Новинари су се жалили Поверенику за информације од јавног значаја који је донео решење у њихову корист о које се суд оглушио!

Виши суд у Београду десет месеци одбија да новинарима КРИК-а омогући увид у документацију која се односи на осуђеног криминалца и вођу навијача Партизана Александра Станковића званог Сале Мутави.

У новембру прошле године новинари КРИК-а тражили су од суда да им дозволи увид у документа из истраге и суђења против Станковића. Поступак је окончан 2013, када је пресуда којом је Станковић осуђен на пет и по година затвора због организовања продаје дроге, постала правоснажна.

Виши суд у Београду одбио је овај захтев уз образложење да се у документима налазе подаци о малолетницима и да суд нема могућности да их сакрије.

Новинари су се жалили Поверенику за информације од јавног значаја који је донео решење у њихову корист о које се суд оглушио. Повереник је следећим решењима изрекао казне од укупно 200.000 динара, међутим, суд и даље није обелоданио документа.

Крајем јуна повереник је употребио последњу законску меру која му је на располагању – обратио се Влади Србије да обезбеди да се поступи по његовом решењу. Влада још није реаговала.

Александар Станковић убијен је у октобру прошле године испред Централног затвора у Београду. У тренутку када је убијен требало је да буде у затвору.

Пресуда којом је као организатор групе која је продавала дрогу осуђен на пет и по година затвора постала је правоснажна 2013. Станковић је, међутим, три године одлагао одлазак у затвор уз изговор да му је здравље нарушено.

Истовремено, Станковић се слободно кретао, одлазио на утакмице, обезбеђивао чланове управе Партизана и учествовао у тучама.

Везе са државом

Јутро после Станковићевог убиства министар унутрашњих послова Небојша Стефановић сазвао је конференцију за новинаре на којој је објавио рат мафији. На конференцији није поменуо да је Станковић осуђени криминалац који је, уместо на улици, требало да буде у затвору.

Недуго после убиства у јавности су се појавиле слике које доказују да је Станковић имао везе у полицији. На фотографијама са трибине Станковић је усликан заједно са Ненадом Вучковићем званим Вучко, припадником Жандармерије.

Везе Вучковића са Станковићем Сектор унутрашње контроле МУП-а није проверавао, а министар Стефановић рекао је да није противзаконито навијати.

Новинари КРИК-а прошлог месеца открили су да је члан Станковићеве екипе један од насилника који су давили и малтретирали грађане и новинаре током инаугурације председника Александра Вучића. Детаљније о томе прочитајте у посебној причи.

Еспресо.рс / Крик

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

САД: Објављено још 10.744 докумената о убиству Кенедија

0 (0) Национални архив САД објавио је данас 10.744 докумената Федералног истражног бироа (ФБИ), од …

Грађани плаћају грешке бирократа: Јавашлук код издавања докумената

0 (0) Замена докумената грађана годинама већ представља огроман проблем у Србији. Од саобраћајних и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *