Србија

Београд: Распада се плато код Славије, чија је одговорност

Београђани са све већим чуђењем посматрају новоизграђени плато код Славије. Само четири месеца пошто је изграђен, налази се готово у стању распада.

Градски менаџер Горан Весић за Н1 каже да ће бројна оштећења и попуцале бетонске плоче фрима МБА “Ратко Митровић” мораће да поправи о свом трошку, а уколико то не уради, секретаријат за инвестиције који је наручилац посла наплатиће то из банкарске гаранције.

Нови видиковац на Славији с ког “пуца” поглед на фонтану и на коме пуца све остало, и буквално.

“Ко је ту крив? То је неко полупао ваљда?”

Због неког су попуцале бетонске плоче, неко је оставио каблове да вире и заштитну тканину да још виси са стубова за расвету. Али тај неко није вандал. Већ извођач радова.

“Ово је површно и лоше. Ја сам разочаран. Безмало фушерај онај традиционални”.

“Ужас, у овој Србији је катастрофа. Једино ову фонтану што су средили, свака им част”.

“Не само овде, него свуда је по граду овако “ш” квалитета урађено. Одвратно! Може неко да се спотакне о ове плочице, страшно лоше одрађено катастрофа, али заиста искрено говорим”, кажу грађани с којима смо разговарали.

Док грађани слежу раменима, главни и одоговорни за овако одрађен посао – ћуте. Радове на новом платоу на Славији изводило је грађевинско предузеће МБА “Ратко Митровић”. На питање због чега се тек изграђени плато већ распада, директор нискоградње Илија Ђорђевић у кратком телефонском разговору одговорио је да не зна и упутио нас на инвеститора – градски секретаријат за инвестиције.

Обећани одговор Луке Петровића, градског секретара за инвестиције, до емитовања није стигао. Пред камере Н1 зато је стао градски менаџер Горан Весић. Упознат с проблемом и он, али и градска инспекција која је прошле недеље, након што је обишла плато и констатовала све недостатке, затражила од надлежног секретаријата да се све хитно поправи.

“То ће извођач морати да уради о свом трошку. Уколико то не уради о свом трошку, тада је секретаријат за инвестиције обавезан и дужан да активира банкарску гаранцију и да онда ангажујемо неку другу фирму која ће то завршити. Активирање гаранције значи да тај извођач неће моћи да ради и да учествује ни на једном тендеру у граду – то је последица и што се мене тиче немам никакав проблем с тим. Фирме које тако раде и не треба да раде у Београду”, каже градски менаџер Горан Весић.

Признаје градски менаџер да је с фирмом МБА “Ратко Митровић” проблема било и раније, али су, каже, послове добијали на тендеру јер су увек нудили најнижу цену. Овога пута имају рок до средине следеће недеље да почну поправку платоа. У супротном кранове те фирме престоница убудуће неће видети.

Извор: Маја Николић, Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!