Економија

Руднике смо продали странцима: Србија угаљ увози из Румуније!

Београд – Можда и то звучи невероватно, али, Србија увози угаљ из суседне Румуније! Тек је пре извесног времена, једном афером о тендеру за набавку угља из ове земље, постало јасно где је Србија стигла са енергетском зависношћу.

Подсетимо да је тада на тендеру за увоз угља из Румуније посао добила група понуђача три српско-румунске фирме „Виром групе“ из Београда, „ДМБ шипинга“ из Руме и „БВА Цоал СРЛ“ из Констанце по цени од 35,7 евра по тони. Тај конзорцијум је имао најбољу понуди, а ЕПС није гледао ко су власници компанија већ је поставио јасне услове. Носилац посла са ЕПС-ом била је фирма „Виром група“ из Београда, чији је један од власника Дејан Окетић, својевремено означен као члан „нафтне мафије“, која се теретила да је оштетила државу за 97 милиона евра.

Тада је једна „братска фирма“ из Румуније упозорила руководство ЕПС-а на могућу штету коју ће имати, и урадила детаљну анализу целокупне ситуације поводом недостатка угља у ТЕНТ-у, те је дала и веома транспарентну понуду, уз помоћ Амбасаде Румуније у Београду.

Уместо да послушају „глас разума“, објављен је тендер са немогућим условима и роковима за обезбеђивање банкарских гаранција и поменута фирма није имала времена да обезбеди неопходну документацију. ЕПС је и на том примеру (а тако ради и данас), показао да припада само ономе ко је на власти, у овом случају Вучићу и његовим „пословођама“.

Таблоид

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!