fbpx

Руднике смо продали странцима: Србија угаљ увози из Румуније!

0
(0)

Београд – Можда и то звучи невероватно, али, Србија увози угаљ из суседне Румуније! Тек је пре извесног времена, једном афером о тендеру за набавку угља из ове земље, постало јасно где је Србија стигла са енергетском зависношћу.

Подсетимо да је тада на тендеру за увоз угља из Румуније посао добила група понуђача три српско-румунске фирме „Виром групе“ из Београда, „ДМБ шипинга“ из Руме и „БВА Цоал СРЛ“ из Констанце по цени од 35,7 евра по тони. Тај конзорцијум је имао најбољу понуди, а ЕПС није гледао ко су власници компанија већ је поставио јасне услове. Носилац посла са ЕПС-ом била је фирма „Виром група“ из Београда, чији је један од власника Дејан Окетић, својевремено означен као члан „нафтне мафије“, која се теретила да је оштетила државу за 97 милиона евра.

Тада је једна „братска фирма“ из Румуније упозорила руководство ЕПС-а на могућу штету коју ће имати, и урадила детаљну анализу целокупне ситуације поводом недостатка угља у ТЕНТ-у, те је дала и веома транспарентну понуду, уз помоћ Амбасаде Румуније у Београду.

Уместо да послушају „глас разума“, објављен је тендер са немогућим условима и роковима за обезбеђивање банкарских гаранција и поменута фирма није имала времена да обезбеди неопходну документацију. ЕПС је и на том примеру (а тако ради и данас), показао да припада само ономе ко је на власти, у овом случају Вучићу и његовим „пословођама“.

Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Опет расте увоз кинеског белог лука

5 (3) Због мањег рода Европа најавила да ће и ове године набавити овај производ …

Миливојевић: Апсолутно најмања излазност од 2008. године

5 (5) Аналитичар Цвијетин Миливојевић оценио је вечерас да је излазност на парламентарним, покрајинским и …

Један коментар

  1. Ја жалости шта нам лопови урадише.
    Боже да Србија опстане и да се уздигне!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *