Хроника

У Вишем суду у Београду настављено суђење седморици жандарма због бате Андреја

У Вишем суду у Београду настављено је суђење седморици жандарма за напад на Андреја Вучића и Предрага Малог, као и двојицу војних полицајаца, током “Параде поноса” 2014. године.

Суђење се одржава по налогу Апелационог суда који је укинуо првостепену пресуду.

На другом рочишту настављеног суђења читани су искази које су оптужени дали у досадашњем поступку.

Седморица жандарма у исказима тврде како су 28. септембра 2014. током одржавања “Параде поноса” поступали у складу са законом и овлашћењима, као и да су средства принуде применили придржавајући се начела најмањих последица.

Тврде да нису познавали Андреја Вучића и Предрага Малог, као и да нису знали да су у њиховој пратњи војна лица.

Наводе да им није најављен пролаз личности у пратњи и да су зато, у складу са овлашћењима, пришли да легитимишу четири лица која су потом одбила да дају документа. У инциденту до којег је касније дошло, тврде, нису починили кривична дела напада и злостављања и мучења.

Додају да је Тужилаштво током поступка стало на страну четворице грађана који су, како кажу, напали полицију и који су одбили све наредбе Жандармерије.

Седморица жандарма бране се ћутањем. На данашњем рочишту суд одлучује о свим предлозима доказа, међу којима су и саслушање непосредних руководилаца жандарма тог дана.

Укинутом пресудом били су осуђени на шест месеци затвора, условно на две године: Предраг Митровић, Славко Стојановић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић. На осам месеци условно је био осуђен Драган Савић, док је Раде Матић ослобођен одговорности.

РТС

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Тако пролазе поштени грађани који свој посао раде по прописима и закону а не по именима и породичним лозама. Е Србијо шта си дочекала.

  2. Raspad totalni! “Naprdnjak” AV i njegov Bata dele pravdu u svim stalezima drustva! Ja se ne bih iznenadio da Srbiju pogode sumporne uzarene kugle kao u slucaju Sodome i Gomore! Miki Maus drzava! Baja,Vlaja i Raja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!