Србија

Блаце: Полиција похапсила људе коју су снимали Вучићеве батинаше у државним колима (видео)

Странка слободе и правде (ССП) је саопштила да су члан Главног одбора ССП Дејан Милошевић и координатор протеста “Један од пет милиона” за Топлицу Богдан Мијајловић приведени у Блацу јер су снимили функционере Српске напредне странке (СНС) како државне аутомобиле користе у страначке сврхе.


“Синоћно привођење, без било каквог законског основа, најгрубља је злоупотреба полиције ради застрашивања неистомишљеника актуелне власти”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су Милошевић и Мијајловић приведени зато што су телефоном снимили долазак Зорана Милојевића Зеље, Драгана Стевановића Боскета и Дарка Лакетића у Блаце, који су као високи функционери СНС сазвали састанак са локалним страначким функционерима.

Како се наводи, они су пуштени тек након четворочасовног задржавања и испитивања у полицијској станици.

“Не постоји ниједан основ за привођење Милошевића и Мијајловића. То што су телефоном снимили и фотографисали аутомобиле, и то државне како се користе у страначке сврхе, није основ за њихово привођење, већ за поступак протв државних функционера који су их злоупотребљавали”, пише у саопштењу ССП.

Полиција: Поднете прекршајне пријаве

Начелник Управе полиције Голуб Гачевић саопштио је да је полиција синоћ у Блацу интервенисала због нарушавања јавног реда и мира и да су полицијски службеници упозорили Милошевића и Мијајловића да престану са тим.

“Како ниједно од поменутих лица није имало код себе ни лична документа, приведени су у полицијску станицу и против њих су поднете одговарајуће прекршајне пријаве”, наводи се у саопштењу.

Гачевић је апеловао “да се престане са покушајима увлачења полиције у дневнополитичке размирице”.

Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Ovi sto su dosli ne poznajem ljude osim sto ponesto procitam u medijima cesce lose nego dobro,kao i da znam da sigurno ima kukolja u svakoj vlasti. Ali ovi sto su to vece privedeni Kuna,Ceda i Bogdan vece zlo od njih ne postoji. To je najveci otpad drustva i ako je srbija dozivela da joj takvi brane cast i da se deklarisu kao neki ljudi za slobodu i pravdu iskreno nesrecu docekasmo. Pa taj Ceda je prvi nekad maltretirao ljude i pretio ima da ce kuce i stale da im pali dok je Ds bio na vlasti,a Kuna se kleo u Dinkica i Urs. Pa su onda jedno 2-3god.bili podrska Sns i sad odjednom borci za cast opozicije,koordinatori 1 od 5 mil.,sta reci,a opet ne zaplakati!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!