Напредна лоповска банда и у Крагујевцу увела "Бус плус"

Напредна лоповска банда и у Крагујевцу увела „Бус плус“

0
(0)

Од првих дана маја у Крагујевцу је почео да се примењује нови, електронски, систем наплате карата у градском превозу. То је створило велике редове на једином уплатном месту у центру града, на којем грађани чекају замену картица.

Крагујевачки „Бус плус“ уводи се по угледу на београдски систем, који су престонички напредњаци својевремено критиковали и претили његовим укидањем. Због тога се представници опозиције и део јавности у Крагујевцу пита – шта добијамо таквом наплатом?

Десет дана иста слика – од увођења електронске наплате градског превоза, на улазу у шалтер салу Агенције за саобраћај у Крагујевцу, огромне гужве. Сви чекају да купе картицу којом би их вожња у јавном превозу и даље коштала 70 динара, јер ко је нема карту купује код возача, по цени од 150 динара.

„Треба да узмем ону картицу од 70 динара, али не могу, пет пута већ долазим. Чекам ред стално. Ево, ни сада не могу да узмем“, каже пензионер Славомир Весић.

„Ред је зато што, изгледа, првенство имају ови млађи, а старији у ћошак. Чекамо да променимо ове карте. Имамо ове пензионерске карте које су важиле до сад. А сада кажу треба неке дигиталне, не знам шта. То смо чекали“, каже пензионерка Снежана Милић.

„Тотално је непотребно потрошено 50 милиона динара, на уградњу тих Бус плус система. Педесет кондуктера је остало без посла у Крагујевцу. Стварају се ненормалне гужве, јер је ГАС обећала 80 продајних места за картице“, каже службеник Огњен Савић.

Начелник саобраћаја обећава да ће нови систем у потпуности бити имплементиран до краја маја, а картице је, каже, већ могуће купити и на 50 киоска.

„Не бих ја то назвао бусплусом. То је сасвим нови бренд Е-КГ. То је наша картица за градски превоз. Јесу, јесу велики редови. То се може видети. Многе друштвене мреже су то објавиле. Радницима се ништа не дугује. Плате су редовне, у Градској агенцији за саобраћај. Што се тиче кондуктера, сви кондуктери су још у систему, нико од њих није добио отказ“, каже Александар Поповић, начелник сектора саобраћаја и комерцијале у ГАС.

Крагујевачка опозиција пита се зашто напредњачка власт уводи систем који су њихове колеге у Београду својевремено називале „пљачком грађана“, и то раде са истом фирмом која је посао развила и у престоници. Питају се и шта је тачно плаћено 50 милиона динара.

„Овај крагујевачки бусплус уводи се у моменту када су стајалишта у приградским насељима девастирана или уопште и не постоје. Некада су напредњаци били против београдског, а ево сада смо сведоци да уводе крагујевачки бусплус. Народна странка у Крагујевцу поставља питање: Ко у ствари има корист од ове напредњачке буразерске економије. То сигурно нису грађани Крагујевца“, каже Гордана Шошић, председница Народне странке у Крагујевцу.

„Сви они који нису дошли до неопходне картице морали су да плате два и по пута већу цену превоза него што је она била пре увођења овог система. Менаџмент ове градске фирме можда је једини у систему градског комуналног сектора који показује какву-такву вољу да се бави својим послом, да нешто ради. Међутим, они су овим потезом показали да су заиста дилетанти у том послу и да нису дорасли послу ког су се прихватили“, каже Милан Урошевић, бивши председник Скупштине града.

Члан градског већа за комуналну делатност Владимир Максимовић, једини овлаштени да говори на ову тему, тренутно није у Србији, па су многа питања остала без одговора. За то време, Крагујевчанима преостаје да и даље стрпљиво чекају у редовима, како би дошли до картица за јавни превоз.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић укинуо порез богатим KОЦKАРНИЦАМА KЛАДИОНИЦАМА И KАЗИНИМА а народ плаћа и кокошињце

Вучић укинуо порез богатим KОЦKАРНИЦАМА KЛАДИОНИЦАМА И KАЗИНИМА а народ плаћа и кокошињце

5 (12) СKАНДАЛОЗНЕ ИЗМЕНЕ ЗАKОНА О ПОРЕЗУ НА ДОХОДАK ГРАЂАНА ОД СВИХ ИГАРА НА СРЕЋУ …

„Довека ће српска крв бити најјефтинија, јел да, Вучићу“?

„Довека ће српска крв бити најјефтинија, јел да, Вучићу“?

4.6 (7) Застава Србије у блату Бујановца (привредни тигар – национални миш)… Знате ли ко …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend