Економија

Статистика каже да нам недостаје 222 динара да будемо на нули

Укупни приходи домаћинстава у Србији у новцу износили су у трећем кварталу ове године 66.909 динара месечно у просеку, док су месечни трошкови „тежили” 67.131 динар, према прелиминарним подацима Републичког завода за статистику (РЗС), преноси Танјуг.

У укупним месечним приходима, 64.479 динара су били приходи у новцу. Приходи из редовног радног односа имали су удео од 51,2 одсто у укупним месечним новчаним приливима домаћинстава, пензије 33,4 процента, а приходи од пољопривреде, лова и риболова 4,3 посто.

Када је реч о месечним расходима, највише новца је одлазило на храну и безалкохолна пића, 34,4 одсто, затим на стан, воду, струју, гас и друга горива (15,5 одсто) и транспорт (9 одсто).

Од укупног броја домаћинстава предвиђених за анкетирање у трећем кварталу (2.214 за Републику Србију), анкетирано је 1.562 домаћинстава (71 одсто), објавио је РЗС.
политика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!