Црна Гора

Милов удар на српске медије: Ухапшени уредници ИН4С и Борбе, Гојко Раичевић и Дражен Живковић

Главном уреднику ИН4С Гојку Раичевићу одређен је притвор, након информативног разговора у Основном државном тужилаштву. Притвор је одређен и Дражену Живковићу, главном уреднику портала Борба.

Раичевић и Живковић позвани на информативни разговор по налогу Основног државног тужилаштва, због вијести које је објављена, да је у Вили Горица дошло до експлозије.

Полиција у Подгорици лишила је слободе Раичевићу и Живковићу због постојања сумње да су извршили кривична дела изазивање панике и нереда.

Живковић је као главни и одговорни уредник портала “Борба”, починио ово кривично дело на начин што је, како се сумња, изазвао панику у јавности објављивањем лажних вести у вези са догађајем у Вила Горица у Подгорици а без претходне провере информације.

Раичевић, сумња се, као главни и одговорни уредник портала “ИН4С”, извршио ово кривично дело на исти начин, објављивањем исте лажне вести на порталу “ИН4С”.

Са наведеним је упознат државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да се у радњама ова два лица стичу елементи кривичног дела изазивање панике и нереда те да се они лише слободе и уз кривичну пријаву приведу овом тужиоцу у законом прописаном року.

Основни тужилац Биљана Меденица одредила је притвор Раичевићу и Живковићу, а саслушање је код судије за истраге Основниг суда у Подгорици сутра у 9 сати.

Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!