Србија

Километарске колоне на граничним прелазима, народ сатима чека да уђе у Србију (видео)

Примена мере према којој је улазак у Србију могућ само уз негативан ПЦР тест не старији од 48 сати, или, за наше држављане, обавезан десетоодневни карантин, ступа на снагу сутра. Од како су мере најављене, на граничним прелазима формирају се колоне.

Како јавља РТС на прелазу Хоргош на излаз из Мађарске се чека око шест сати, док се на улаз у Србију чека око сат времена. Путници су незадовољни што много чекају због огромног прилива возила из Западне Европе.

На граничном прелазу Хоргош отворено је свих шест улазних трака, ради се максималним капацитетом, а гранична полиција и царина раде свој посао убрзано.

Од синоћ у 19 часова до јутрос, у земљу је из Мађарске ушло 12.500 путника у 3.500 путничких возила, а од четвртка је границу на Хоргошу прешло 50.000 путника. Слична гужва је и на граничном прелазу Томпа-Келебија, где путници чекају око три сата.

Због епидемиолошких мера у Мађарској, од 10 граничних прелаза са Србијом, отворени су само они код Хоргоша и Келебије, а због повећаног прилива возила, Мађарска је јуче отворила и гранични прелаз код Бачких Винограда, који ради 24 сата.

За 24 часа је преко граничног прелаза Батровци у Србију ушло готово 2.500 возила, више од 100 аутобуса и 33.000 путника, јавља дописник РТС-а.

Већина путника је у транзиту и наставља пут до Северне Македоније и Албаније, а одређен део путника одлази и на Косово и Метохију.

На граничном прелазу кажу да никакве противепидемијске мере нису препрека и да је овај број путника уобичајен за ово доба године.

Због великог прилива саобраћаја су дужа задржавања, а међупростор између граничног прелаза Бајаково у Хрватској и Батроваца је увек попуњен.

На улаз у Србију се чека око сат времена, док се доста дуже чека на изласку из Словеније, где се чека око пет сати.

РТС.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!