Хроника

Ниш: Немања Стаменковић (19) из Београда дивљао маминим аудијем, па убио дете и мушкарца

Немања Стаменковић (19) из Београда, младић који је прексиноћ изазвао незапамћену несрећу у Булевару Медијана у Нишу и усмртио дванаестогодишњег Андреја Прекљушаја и четрдесетосмогодишњег Дејана Илића, кобне ноћи дивљао је овом улицом хвалећи се да вози “београдски ауто”.

Сведоци језиве несреће у којој су у трену живог изгубиле две особе – дечак и отац троје деце, кажу да је овај аутомобил у току вечери више пута, великом брзином, пројурио булеваром.

“Тај са “аудијем” је пролазио већ три пута напред-назад великом брзином пре него што се десила несрећа. Иживљавао се све док није изазвао удес. Више пута смо пријављивали брзу вожњу овим булеваром који некима дође као тркачка стаза”, рекао је један од станара ове улице.

На лицу места се у ноћи несреће могло чути и да се млади возач који је направио страшан удес, хвалио другарима аутомобилом.

“Kажу да је синоћ звао другаре да их провоза “београдским” аутом, мислећи на то што “ауди” има београдске таблице. Аутомобил је изузетно моћан, наводно има 250 коњских снага, ако је тачно, реално млад возач не би смео уопште да буде за његовим воланом”, причају станари околних зграда који су се затекли на месту несреће.

И Љиљана, баба настрадалог дечака, који се кобне ноћи враћао из тржног центра у који је отишао да би купио пуњач, каже да комшије причају да је Стаменковић три дана “дивљао” кроз град.

“Неки причају да је тај возач “аудија” возио 180 километара на сат… Kомшије причају и да је три дана удовао булеваром напред- назад великом брзином”, рекла је Љиљана кроз сузе.
Ухапшен возач аудија смрти у Нишу

Овај Булевар, иначе, један је од најуређенијих саобраћајница у Нишу јер има по три коловозне траке са обе стране, а тротоар је одвојен и има стазу и за пешаке и за бициклисте. Но, за ширина и добро стање коловоза је управо разлог због којег многи возачи долазе овде да би најдужи “гас до даске” својим четвороточкашима, не поштујући ограничење брзине.

Возио мамин ауто, вредан 60.000 евра

Kако сазнајемо, Београђанин Немања Стаменковић, који је изазвао ову страховиту несрећу, возио ја аутомобил који се води на његову мајку. Цена “аудија а6 кватро” који је возио кобне ноћи креће се око 60.000 евра. Стаменковић је, како сазнајемо, имао регуларну, а не пробну дозволу, иако има само 19 година. је управо разлог због којег многи возачи долазе овде да би најдужи “гас до даске” својим четвороточкашима, не поштујући ограничење брзине.

Према незваничним информацијама у Ниш је дошао у посету родбини и данима се хвалио својим брзим колима.

У тренутку несреће Стаменковић није био сам, са њим у возилу били су Д. О. (51) из Ниша, док су се на задњем седишту налазила два малолетна лица. Нико од путника у “аудију” у несрећни није повређен.

На лицу места обавељен је увиђај, а из налаза у крви утврђено је да Стаменковић није био под дејством алкохола, а проверава се да ли је кобне ноћи користио наркотике.

Подсетимо, Стаменковић је, највероватније услед неприлагођене брзине, слетео с пута на пешачку стазу и аутомобилом, који се окренуо бочно, најпре покосио дванаестогодишњег Андреја и ударио га толико јако да је прелетео преко заштитне ограде, а потом покосио Дејана Илића (48) који се шетао са комшијом. Kомшија Драган Огњановић је смрт избегао “за длаку” јер се у тренутку бацио на ограду када је видео да аутомобил лети ка њему и Дејану.

Блиц.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Mamino i tatino mezimce, roditelji ce svakako spasiti kazne, podmazivanjem gde treba.
    A jedan malisan nikada nece stici do njegovih godina, jedan otac nikada nece vise zagrliti svoje troje dece, …
    Bahato mezimce, sa dva groba na dusi, nastavice svoj kabadahijski zivot….
    Zemljo Srbijo, u sta si se to pretvorila?

  2. Čime li se tek bavi mama bahatog sina kad ima automobil vredan 60.000 evra? Mogu zamisliti koliko joj vredi ostala imovina. I ovaj će na sudu proći poput ubice maloletne devojke Andreje Bojanić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!