Политика

Народна и ДС оптужују СНС да насељавањем припрема изборну крађу у Београду

Народна странка и Демократска странка оптужиле су данас владајућу Српску напредну странку да насељавањем људи у Београду припремају крађу на предстојећим изборима.

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је да има информације да се у Београду пријављује све више грађана из Републике Српске како би помогли СНС-у на изборима.

Он је навео да има информације да су руководици у систему државне управе и јавних предузећа добили упутство да обезбеде довољан број капиларних, односно сигурних гласова на изборима за СНС.

„СНС се спрема да изврши поновну крађу избора на председнлчким, парламентарним и београдским изборима, најављеним за пролеће наредне године“, рекао је он.

Подсетио је да је опозиција у јуну 2020. бојкотовала изборе, а да је СНС тада извршила одређене радње попут смањивања цезуса што је, како је навео, противно стандардима у изборној години.

Павловић је рекао да је опозиција и проред тога приступила преговорима посредством европских званичника око изборних услова, али да, како је указао, „најновија дешавања показују да СНС иде на изборну крађу и прекрајње изборне воље грађана“.

Он је рекао и да најновија истраживања, „која и СНС ради једном седмично“ показују да спајање између СНС и странке Александра Шапића није дало резултате и да деловање опозиције, како је навео, „уз добар рад може довести до победе у Беораду, а затим и у Србији“.

Павловић је позвао МУП и Министарство за државну управу и локалну самоуправу да свакога месеца до избора објављују број бирача уписаних у Београду, како би, како је навео, могао да се упореди тај број с бројем бирача из јуна 2020.

Он је навео и да ће Народна странка „одмах тражити“ да јој буде достављен број бирача уписаних у Београду.

Павловић је упозорио оне који уцењују и прете грађанима да је прекрајење изборне воље кривчно дело.

„Грађани који трпе уцене и претње могу да се због политичког мобинга обрате Народној канцеларији Народне странке која це им пружити помоћ“, рекао је он.

ДС: Више од 28.000 нових гласача у Београду

Демократска странка истовремено је саопштила да је за првих пет месеци ове године пребивалиште у Београду пријавило више од 28.000 људи што указује да су оправдане сумње да се спрема велика пљачка на београдским изборима.

„Промена броја бирача за готово два одсто у тако кратком временском периоду може да значи само једно – да мафијашка власт дефинитивно планира да врши прекрајање изборне воље Београђана“, навела је у саопштењу портпаролка Демократске странке Алиса Kоцкар.

Према њеним речима, од 2018. до 2020. године у Београд се доселило свега 11.000 због чега су демократе тражиле детаљне податке за текућу годину, али нису добили комплетне податке чак ни након жалбе поверенику, што је „још један сигнал“ да власт нешто скрива и да је велики број пријава обављен мимо закона.

„С тим на уму, демократе су поднеле још један идентичан захтев за период од краја маја до средине августа и наставиће да прате ситуацију и извештавају јавност… СНС зна да је слободарски дух Београђана нешто што ауторитарни режим Александра Вучића никада није и никада не може победити. Током деценија се искристалисало правило да када, у политичком смислу, ‘падне’ Београд, ‘пада’ цела Србија. Замислите шта су све спремни да учине људи који знају шта су радили и који су свесни да са власти не одлазе на опозиционе, већ на оптуженичке клупе“, навела је она.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!