Србија

Ковид пропуснице су противзаконите и антиуставне творевине БЕЗМОЗГАЋА у влади!

Србијаданас коментар: Сад сви они којима су наплаћене казне због непоседовања тзв. ковид пропусница да нађу доброг адвоката и туже Републику Србију и званичне представнике владе Србије који мисле да дискреционим одлукама БЕЗМОЗГАЋА у влади могу супротно важећим законима и Уставу да тероришу људе. Не може влада Србије да уредбама регулише уставна и законска права грађана јер та права већ регулише Устав као највиши правни акт у земљи а онда за њим и припадајући закони. Донела влада уредбу којом регулише основна права грађана као што је она о слободи кретања која у Уставу децидно каже да се грађанима може ограничити слобода кретања али само у обиму у којем је то неопходно.

Владу Србије на челу са Аном Брнабић довести на суд да кажу на основу којих истраживања релеватних научних и медицинских институција су донели уредбу којом жестоко задиру у Уставом загарантована права грађана?! Да суду поднесу валидне и научно проверљиве доказе на основу којих крше Уставна права грађана!

Такво релеватно и за све прихватљиво научно истраживање у Србији никада није рађено а и да су га радили дошли би до истих резултата до који су дошли неки други много способнији и паметнији научници који тврде да ковид пропуснице апослутно немају никакву улогу у заустављању или успоравању епидемије. Дакле, пресавијајте табак, тужите владу Србије и државу суду и тражите одштету.  Земљом се влада уз помоћ устава и закона а не самовоље појединих монголоида инсталираних у владу Србије.

_______________________________________-

РУКОВОДИЛАЦ сектора унутрашње контроле Секретаријата за послове комуналне милиције Београда Ранко Шекуларац изјавио је да је у српској престоници ноћас извршена контрола ковид пропусница у више од 800 објеката.

Шекуларац је за РТС рекао да је санкционисано 11 особа, а да је у шест објеката уочена неправилност.

Упозорио је да сваки од објеката мора да има одговорног ковид редара, који врши контролу пропусница након 20 часова.

Шекуларац је објаснио да је редар, ако затекне особу без пропуснице, дужан да је упозори да напусти објекат и ако то не учини – да позове комуналну милицију или санитарну инпекцију.

Додао је да таквих ситуација за сада није било.

Одговорно је лице које нема сертификат, а одговорност сносе и редар и правно лице. Казна може бити 380.000 динара за правно лице, а за особу без сертификата 5.000 динара.

Говорећи о томе колико је написано казни, Шекуларац је рекао да је више од 33 објекта у току ове недеље санкционисано, да је било и пражњења локала, као и новчаног кажњавања.

– Када имамо прекомеран број људи, где је ризик од ширења вируса повећан, налагали смо правном лицу да се објекат испразни. Не пише се казна, то је заштитна мера да бисмо потенцијални ризик свели на минимум – објаснио је Шекуларац.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. ЗАШТО НИ ЈЕДАН ВЛАСНИК БАНКЕ,КОЦКАРНИЦЕ,ПРОДАВНИЦЕ,МЕЊАЧНИЦЕ ИТД НИЈЕ КАЖЊЕН КАДА У ЊЕГОВОМ ЛОКАЛУ СЛУЧАЈНО ЛОПОВ УБИЈЕ ПОСЕТИОЦА А БИЛО ЈЕ СЛУЧАЈЕВА???

  2. САМО ХИР, ТРПИМО ХИР ПОЛИТИЧАРА!

    Гледам ТВ, слушам радио и читам новине, све је исто, исте приче сви причају и понављају. И то се понавља данима и месецима, а ја сам упоран, слушам и гледам, одговарају ми те њихове измишљотине. Када се окренем, изађем на улицу не видим ништа што сам чуо и видео, дал’ ме намерно лажу или не знају шта причају. Мораћу се променити, дојадио ми и досадио њихов хир и ширење неистине. Зашто?

    Шта ми вреди што сам чуо, уколико председник није.
    Председник, то је појам о свему и свашта код нас.
    Гурао нас у правди, а он побегао на време.
    Он јесте наш, а да ли смо ми његови. Видеће се.
    ♣ Били смо увек уз њега, а постадосмо његови непријатељи.
    ♣ Ко је старији јаје или ми? Мора да смо ми јер смо очували јајета.
    ♣ Уф, шта је то? Непријатељство. Е, ми смо га измислили.
    ♣ Попио сам једну.Где сам? Ту сам, а изгубио све.
    ♣ Пијем да је заборавим. Да је заборавим, никако. Не дам, чувам успомене.
    ♣ Певац пева у јутру. Хероји мисле да певају стално, а пропевају када их ухапсе.
    ♣ У вину је истина, а моја је истина када пропевам, рече криминалац.
    ♣ Како да признам истину, када је нема. Како да признам лаж, када је има на претек.
    ♣ Балонче по балонче вина, кажу ми да сам слонче.
    ♣ Попио сам једну, ништа, попио сам две, попио сам не знам колико и не сећам ништа у реалности.
    ♣ Пијем да је заборавим. Не пијем, а никако да је заборавим. Шта радити даље?
    ♣ Наше друштво је тотално роботизовано. Премијер(ка) и министри се понашају као роботи, а управљач је у рукама вође.
    ♣ Избори су нам вишак и велики трошак, а зна се ко ће победити.
    ♣ Влада махом ради онлајн.Једино вођа се меша са народом.
    ♣ Треба отказати изборе. Оно што је добро не треба мењати. Привредни раст је у врху Европе, по оболелих од короне смо у самом врху и вођа нам је највишљи.
    ♣ Дошло неко време када нама могу да помогну још само врачке.
    ♣ Колико нам лепо причају политичари, истину ни врачке не могу да потврде.
    ♣ Лажи и још лажима нема краја, ипак им долази крај и време је да лажима ставимо крај.
    ♣ Не шишам се што морам, али тако жена каже. Закон?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!