Политика

Франкфуртер рундшау: Вучић и Вестервеле изгледали као да ће у шумицу на травицу

И потпредседник српске владе Александар Вучић и шеф неамчке дипломатије Гвидо Вестервеле изгледали су у Београду као да ће у моменту узети бицикле и отићи на пиво, негде у зеленило, лежерно обучени, без кравата, описује немачки лист Франкфуртер рундшау долазак шефа немачке дипломатије у Београд, наводећи да је реч о “краткој посети тешком региону”.

– Сунце је сијало, они су, осмехујући се, стајали на аеродрому, обећавајући узајмано поштовање… Порука гласи – овде је неко у посети код пријатеља – пише лист, наводећи да је Вестервеле испричао како је као младић, са шатором, обилазио ту околину и рекао да је Београд феноменалан град, а Србија добра земља.

– Ми припадамо истој европској породици – преноси лист Вестервелове речи.

– Кратка посета тешком региону – описује лист ситуацију, наводећи да је шеф немачке дипломатије 20 сати био на Балкану и да је у Београду и Приштини обе владе желео да у име ЕУ још једном усмери да буду озбиљни са договореном нормализацијом односа.

Вестервеле је лично говорио о “охрабрењу”, а у понедељак је и, како се наводи у тексту, српски премијер Ивица Дачић после сусрета са шефом немачке дипломатије користио ту реч.

Лист подсећа да су Срби и косовски Албанци у априлу постигли историјски договор и да је оно што сада фали – конкретан временски план и опипљиви напредак у имплементацији, односно, спроводјењу договореног и да Европљани на то притискају обе владе.

 

Танјуг

припрема: Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!