Директор СПС знао за пљачку Галенике!

0
(0)

БЕОГРАД – Дејан Бацковић, директор СПС и председник Управног одбора „Галенике“, ускоро би могао да се нађе под лупом истражних органа због сумње да је био упознат са злоупотребама у овом државном предузећу! Како Курир сазнаје, током саслушања осморо осумњичених, који су се у суботу нашли иза решетака, помињано је и његово име.

Већ давао исказ

– Осумњичени су помињали Бацковића у својим исказима, али је и тужилаштво имало питања о његовој улози у доношењу одлука које су ишле на штету некадашњег фармацеутског гиганта. Истражитеље је, такође, интересовало и да ли остали осумњичени имају сазнања о томе да је високи функционер СПС, откако је дошао на место председника Управног одбора, куповао куће или станове – каже извор Курира из истраге и подсећа да је Бацковић због афере „Галеника“ почетком године већ дао исказ у полицији.

У „Галеници“ од 2011.

Дејан Бацковић преузео је вођење фабрике средином 2011, пошто је смењен дотадашњи директор Ненад Огњеновић, који је ухапшен у суботу. Кривичном пријавом осумњиченима се на терет ставља да су у току 2008. и 2009. године приликом увоза сировина за потребе „Галенике“, набавке скулптура и продаје лекова оштетили „Галенику“ за 12 милиона ева.

Милутин Мркоњић и Ненад Огњеновић
Милутин Мркоњић и Ненад Огњеновић

– Хапшењем осморо осумњичених није стављена тачка на тај случај. Заправо, обухваћене су само две године пословања, док је од 2009. истрага и даље у току – каже извор из истраге.

И тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић потврдио је да посао тужилаштва везан за „Галенику“ још није завршен, јер се процењује да су укупни губици компаније већи од 100 милиона евра.

Ко је Дејан Бацковић

Дејан Бацковић рођен је 1975. године у Никшићу. У његовој званичној биографији на сајту СПС наводи се да је дипломирани политиколог, као и да је од 1999. до 2002. био саветник у више привредних субјеката. Био је члан Управног одбора Привредне банке АД Панчево, а од априла 2006. године је на функцији директора стручне службе Главног одбора СПС. Истовремено је и председник Управног одбора „Галенике“.

Одређен притвор

Ненаду Огњеновићу и још шесторици његових сарадника Специјални суд у Београду одредио је јуче притвор од месец дана. Право да се брани са слободе добио је судски вештак и овлашћени проценитељ Жељко Бирманчевић.

Ко је досад осумњичен

♦ Ненад Огњеновић, бивши генерални директор „Галенике“
♦ Драгољуб Вучићевић, директор „Велефарма“
♦ Миодраг Јеремић, власник ливнице „Јеремић“
♦ Горан Орлић, заменик генералног директора „Галенике“
♦ Драган Павловић, власник радње „Павловић“
♦ Жељко Јововић, привредно друштво „Фарманари“
♦ Љубица Прица, привредно друштво „Унихемиком“
♦ Милан Владовић, привредно друштво „Трошпед транс“
♦ Жељко Бирманчевић, судски вештак

 

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отворено писмо Предрагу Кону

4.8 (895) Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам …

Предраг Кон, стручни сарадник компаније Фајзер (фото)

4.7 (77) Нема ту нимало сукоба интереса наши драги суграђани! Па шта вам је људи, …

10 Коментара

  1. @srbijadanas Jel to samo meni upadljivo ne pominjanje upravnog odbora Galenike i eventualna odgovornost istog?

  2. @isakovicr Свима је то веома упадљиво а не само теби. И не само око Галенике. То ти је као у оној причи о Алибаби и четрдесет разбојника

  3. @isakovicr само што у овом српском случају није реч о четрдесет разбојника већ их је око четири хиљаде.

  4. @srbijadanas Ali zar ni Olja da priupita gdju Dejanovic?Pa ko ce da pita?

  5. @isakovicr Па требало би да то пита Велики анти-корупцијски инквизитор али он изгледа нема времена, развија туризам по Косјерићу у паузима

  6. @isakovicr дружења са великим швапским братом. Шалу на страну тиме би требало да се бави полиција и тужилаштво али код нас се тиме на жалост

  7. @isakovicr баве политичари. Није ту борба против корупција. Ту ти је фора да се има контрола да се та борба против корупције не би отела

  8. @isakovicr контроли и дошла до погрешних или правих људи, зависи са које тачке посмтраш ту корупцију и криминал. А онда од европског пута

  9. @isakovicr Србије нема ништа јер су главни носиоци српског пута у златну европску будућност највећи лопови и криминалци у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend