Економија

Коме ти будеш помагала, кукала му мајка!

Београд — Министарка енергетике Зорана Михајловић рекла је да Влада Србије чини све да не буде субвенција, али да рударе неће остати без средстава.

Улагањима у развој рудника ЈП ПЕУ Ресавица смањиће се субвенције, рекла је министар данас новинарима у Јагодини, након отварања Трафостанице.

“План је прошао све одборе и налази се на Влади, а везан је за стратешког партнера и улагања, пре свега изградњу нове термоелектране и угљенокопа, рекла је Михајловић, и додала да су план радили заједно рудари, синдикати, министарство. 

Сада разговарамо са стратешким партнерима о њиховим улагањима и очекујем да ћемо у првом кварталу наредне године имати конкретне уговоре, навела је Михајловић и додала да ће предуговори бити потписани до краја ове године. 

“Покушавамо да реализијемо оно о чему сам разговарла са рударима. Инвестиције јесу огромне, ми морамо да дамо алтернативу, а алтенатива су нови коп и нова термоелектрана”, рекла је Михајловић и додала да за сада све иде планираним током.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!