Србија

Локални избори на целој територији Србије

БЕОГРАД – Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић пренела је данас представницима локалне самоуправе на северу КиМ да ће локални избори бити расписани на целој територији Србије, укључујући Косово и Метохију.

Tо је након састанка с председницом Парламента новинарима потврдио председник Скупштине општине Зубин Поток Стеван Божовић.

“Председница парламента нас је уверила да ће избори бити расписани на целој територији. О њиховом спровођењу биће разговарано накнадно”, рекао је Божовић, а на питање ко ће о томе да разговара одговорио – Републичка изборна комисија и међународна заједница.

Он је додао да ће локални избори бити расписани у општинама у којима истиче мандат локалним самоуправама.

На састанку је, према његовим речима, разговарано и о реФерендуму који је одржан половином Фебруара у четири општине севера Косова, а осим Божовића састанку, који је одржан на захтев представника општина са севера КиМ присуствовали су и председници скупштина Лепосавић Славко СтеФановић, Звечан – Добросав Добрић и његов заменик Лјубомир Радовић

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!