Хелм

Ештонова одложила долазак у Сарајево

САРАЈЕВО – Због догађаја у Украјини, висока представника Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон је до даљњег одложила посету Босни и Херцеговини. 

Раније је било најављено да ће Ештонова у БиХ допутовати заједно са комесаром за проширење ЕУ Штефаном Фиелом, који је у Сарајеву боравио у понедељак и уторак, а како се од тога одустало, БиХ медији су њен долазак најављивали за крај ове седмице.

“Висока представница Ештон планира да посети БиХ чим прилике допусте. Она жели да дође у ову земљу у наредним седмицама. Датум посете биће објављен чим то буде било могуће”, рекао је портпарол Делегацјие ЕУ у БиХ Енди Мекгафи, објавио је сарајевски “Дневни аваз”.

Ештон је у БиХ требало да допутује како би са БиХ челницима разговарала о актуелној ситуацији у тој земљи, а након народне буне која је у Федерацији БиХ почела 4. фебруара. Одлуку о томе донели су почетком овог месеца министри спољних послова ЕУ у Бриселу.

Министри су, наиме, затражили да европски званичници отпутују у Сарајево с циљем да покушају да деблокирају реформски процеш БиХ.

Иначе, после Филеа, јуче је у Сарајево допутовао шеф грчке дипломатије и актуелни председавајући Савета ЕУ Евангелос Ванизелос.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!