Маргетић: Поседујем документацију, мотиви за убиство Ђинђића били криминално-финансијске природе

0
(0)

БЕОГРАД – Хрватски новинар и члан Антикорпуцијске лиге Домагој Маргетић најавио је данас да ће за десетак дана бити формирана невладина Комисија за истраживање позадине убиства премијера Србије Зорана Ђинђића, уз напомену да поседује документацију која указује да су мотиви за убиство премијера били финансијски. 

Маргетић је, на конференцији за новинаре, рекао да је у разговору са мисијом Европске комисије која је у Београду била ради скрининга поглавља 23 и 24 предложио оснивање такве комисије, јер се не може очекивати да институције Србије воде такву истрагу.

Не можете очекивати од Безбедносно-информативне агенције, министарства унутрашњих послова и одбране, у којима седе људи који су на посредан или непосредна учествовали у убиству премијера, да сада истражују позадину тог убиства, рекао је Маргетић и нагласио да поседује 20 гигабајта документације или 20.000 страница.

Маргетић је препричао и део свог интервјуа са Ђинђићем, у којем му је премијер рекао да ће се кренути у истрагу 16 до 20 рачуна на Кипру, после чега ће се тај новац вратити у буџет Србије и тако испунити предизборно обећање.

Ђинђић је наивно дотакао озбиљну превару, рекао је Маргетић и истакао да су Београд и Загреб деведесетих година, односно Слободан Милошевић и Фрањо Туђман, системски пљачкали грађане и износили новац на Кипар.

Према његовим речима, један део новца је завршио у Загребачкој банци, али је већина новца била распоређена у четири банке у Паризу, Лондону, Бечу и Франкфурту.

У другој половини деведесетих година, рекао је Маргетић, новац је из тих банака завршио у Хипо Групи, која је после паре пласирала у кредите и инвестиције на Балкану.

Маргетић тврди да му је нешто од ових информација потврдила и Борка Вучић, некадашња савезна министарка финансија и директор Централне банке Југославије.

Убиство Ђинђића није српска прича, већ регионална, рекао је Маргетић и напоменуо да Антикорупцијска лига за своје наводе има „живе сведоке и инсајдера из обавештајних служби“, који је посредно био умешатн у операцију Ђинђић.

Маргетић је рекао и да ће све налазе невладине Комисије за откривање позадине убиства Ђинђића предати Јелку Кацину, известиоцу Европског парламента за Србију.

 

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Предраг Кон: Нове мере су ригорозније, сутра ће бити саопштене

4.6 (9) Епидемиолог Предраг Кон огласио се данас након седнице Кризног штаба. Он је истакао …

ДАРИЈА KИСИЋ: Мигранти остају у Србији, јако је важно да их интегришемо!

3.5 (12) Унапређење положаја миграната и интеграција свих који су добили међународну заштиту у Србији …

Један коментар

  1. Motivi za ubistvo Đinđića su bili ti što je odbio, kao agent BND-a, da se povinuje njima nadređenoj službi, tj. CIA-i, a kako je smetao i mnogim drugim iz vlade i okruženja, rešeno je da bude likvidiran. Koja budala da poveruje samo u ovo što nam predlaže Margetić, kada i on radi za CIA-u. Zar bi BND dozvolila da neko ibije njihovog čoveka na mestu premijera neke zemlje? Pa znala je Karla del Ponte da se sprema atentat da Đinđića, a da ne zna BND? Ne budimo smešni! Ovi iz vlade Srbije su samo bili pomagači i ništa više! Da ne pucaju na Đinđića iz zgrade preko puta sa 25-30 metara, koja je bila potpuno prazna, ko u to da poveruje? A šta reći na to da je TV Novi Sad u vestima u 17.00 odmah posle atentata prikazalo fotografiju osumnjičenog lica, za koga se osnovano tvrdilo da je atentator, a posle toga se na taj foto zaboravlja. Da li će i o tome Margetić da kaže neku reč?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend