ЕвроАзија

Доњецка Република контролише и Мариупољ и Горловку

АКТИВИСТИ самопроглашене Доњецке Народне Републике потпуно су преузели власт у Мариупољу, важном граду на југоистоку Украјине.

Изабрали своју градску скупштину са 30 одборника, а за градоначелника – Вјачеслава Куклина. Он је, међутим, објавио да ће се повући чим Кијев из затвора пусти „народног губернатора“ Дмитрија Кузменка.

Доњецка Република данас је ушла и у Горловку. Њени активисти су преузели контролу над градском управом полиције.

За то им је била потребна цела мала операција. Јер, прво су заузели прави спрат, а преостале – тек просле „прегруписавања“. 

Део милиционера се није предао без борбе. Дошло је до гурња и туче. Из саме зграде су се за време трајања „операције“ повремено чули звуци налик на пуцњеве.

Најмање један човек је рањен.

Док је преузимана контрола над полицијском управом, присталице Доњецке Републике, окупљене око ње, узвикивале су: „Русија, Русија!“ и „Милиција је са народом!“.

Активисти ДНР од синоћ контролишу и градску извршну власт.

 

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!