Србија

Влада Србије је управо отпустила преко 5.000 радника!

Министар привреде Жељко Сертић рекао је вечерас да ће се покушати кроз приватизацију и инвестиционе програме да се радници предузећа у којима је Акционим планом Владе предвиђено покретање стечаја пребаце у друге фирме, јер има недостатка квалификоване радне снаге.

Сертић је, гостујући у Дневнику РТС, истакао да се разговарало са синдикатима и да су направљени модели да би се сачувала основна социјална правна радника.

Сертић је, наводећи да је Влада Србије донела Акциони план према којем ће се покретањем стечаја оконцати поступак приватизације у 188 предузећа у Србији, рекао да тих 188 предузећа нема никакву могућност да нађе купца, да иде у стечај, а да је реч о 5.000 радника.

Међу тим предузећима су, како је министар навео, “Кула транс”, “Аутосаобраћај”, “Еи Ниш”.

Разговарали смо са синдикатима како би за свако од 512 предузећа пронашли најбољи модел, рекао је Сертић, истакавши да је Влада Србије за преко 65.000 радника направила неку врсту модела приватизација.

Процес приватизације управо креће и тешко је претпоставити шта ће се догађати, рекао је Сертић.

Важно је да сваку приватизацију урадимо како треба и борићемо се за сваког радника, свако радно место, додао је министар.

Што се тиче преговора са Есмарком о смедеревској Железари, Сертић је рекао да су они напорни, да још увек трају и изнео очекивање да ћемо за 10 до 15 дана имати “добре вести” за Србију.

 

Танјуг

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. kakav bre EI Nis… pa celu fabriku su rasprodali (poklonili) za smesne pare… za toliko smesne pare da su posle godinu danja rentiranja tih hala ljudi vratili ulozen novac a 90% hala je iznajmljeno od trenutka prodaje… i zasto je EI morao u stecaj? ti radnici fabrike su mogli da zive samo od rentiranja tih hala…

    1. Hocete li da kazete da je bilo podnosljivo zaposljavanje po partijskoj osnovi,da se sedi u javnom preduzecu prima plata i nista se ne radi.
      Pa moralo je to doci na naplatu kad tad.
      A krediti sto su se uzimali ovih 20god tek tad smo najebali kad to dodje na naplatu.
      Krivite koga hocete ali svako od vas bih se uljuljko u javno preduzece i milina nazalost tako vise ne ide.
      Jos kad se pocnu vracati stanovi koje su podobijali za dz

  2. Мене је страх када Вучић било шта каже , ево и зашто : Говорио је а и даље говори ” Рад, рад, рад и само рад ” а људи ем немају где да раде , ем им затвара фабрке и гаси радна места . Такоће је говорио , чак су га полтрони називали ” меко срце ” да неће смањити пензије а смањио је и пензије и плате . И да не набрајам на даље , све у свему мислим да је доста . Доста је Вучића , хоћемо изборе !!!!

  3. Hocete li da kazete da je bilo podnosljivo zaposljavanje po partijskoj osnovi,da se sedi u javnom preduzecu prima plata i nista se ne radi.
    Pa moralo je to doci na naplatu kad tad.
    A krediti sto su se uzimali ovih 20god tek tad smo najebali kad to dodje na naplatu.
    Krivite koga hocete ali svako od vas bih se uljuljko u javno preduzece i milina nazalost tako vise ne ide.
    Jos kad se pocnu vracati stanovi koje su podobijali za dz

  4. Kako samo lako zatvaraju fabrike oni koji ništa ozbiljno u životu nisu samostalno radili,koji nikakvog znanja iz realne ekonomije nemaju jer U SRPSKOJ PRIVREDI NISU NI RADILI DA BI STEKLI ZNANJE I ISKUSTVO, već su karijeru pravili i “znanje” sticali na partijskim mitinzima,kongresima,glavnim odborima i ostalim oblicima mlaćenja prazne slame i bataljivanja države!

  5. PA DA DANAS I KURTA I MURTA PRAVE TELEVIZORE I RAČUNARE A MI NISMO MOGLI JER SU SVU PAMETNE NAJURILI IZ SRBIJE A OVI ŠTO NAS VODE NEMOJTE MOLIM VAS DA SE LJUTITE ŠTO ĆU SPOMENUTI VAS, KOJI SE BAVITE POSLOM IZVOŽENJA DJUBRA I OSTALIM PROSTIM POSLOVIMA ALI OVI VAM NEBIU MOGLI BITI NI REZERVA U POSLU

  6. Zalosno , umesto da otpustaju birokratiju kao sto to radi nova vlada u Grckoj oni isteruju radnike koji privredjuju na ulice , a u predizbornoj kampanji su obecali gradjanima da ce smanjiti broj poslanika od 250 na ? Narode Srbije , sve je u vasim rukama .

  7. VOLELA BIH DA ZNAM KO OVAKO NESTO PODRZAVA sem onih koji iz toga izvlace licnu korist, i vi ovo zovete DRZAVA, pa i u stali se zna red, a u ovoj kobojagi nasoj drzavi se ne zna NI KO PIJE NI KO PLACA …rekla bih da se zna ko placa NAROD..a zar je toliko nepismen pa ne zna da se udruzi, omasovi i da se POBUNI, jer rekla bih da je on jedini ugrozen u ovoj zemlji

  8. To je samo pocetak otpustanja radnika, jer ce bit mnogo vise otkaza. Dalje slede radnici EPS-a njih oko 4000, a zatim zaposleni u zdravstvu a njih je 1171 radnik. Muslim da CE I pregovori as Esmarkom oko zelezare Smederevo bit I neuspesni, tako da postoji velika verovatnoca, da ce I radnici zelezare uskoro ostati bez svojih radnih mesta.

  9. Srbija trenutno treba da otpusti sve radnike jer je vlast nesposobna da snage usmeri na sopstvene potencijale,Svi “naši” političari gledaju u MMF a njih zabole nešto za nas….Dajte mi mogućnost da radim i zaposlim sve ljude koje vi Zapadnjački poltroni otpuštate!

  10. UPOZORAVAMO sve clanove stranaka da bi trebali da znaju da postoje spiskovi svih clanova svih stranaka i da ce biti objavljeni kada dodje pravi trenutak. Sve adrese stranackih kadrova i kontakti njih i njihove rodbine, mesta zaposlenja, plate, prihodi sa strane, kompletan spisak imovine, koliko su davali za stranke, bankovni racuni i sve ostalo sto ih moze inkriminisati.

    Necete se tako lako izvuci, a vi slobodno nastavite da se uclanjujete i kradete. Svi vi cete biti prvi na udaru provere porekla imovine kada se situacija u zemlji promeni a izvesno je da ce do toga doci veoma brzo.

    I nemojte misliti da cete to moci da sprecite jer su podaci vec postavljeni na inostrane servere i sama objava je automatizovana tako da vam ne vredi ni da saljete neke svoje pse u vasoj sluzbi posto nas ima i previse koji to kontrolisemo a mnogi su u inostranstvu, i samo jedan pritisak na jedno dugme ce prosiriti sve podatke kao lavina sto se siri.

    Sa lopovskom bandom nema pregovora !

    Zahtevamo od Ustavnog Suda da se jasno opredeli na cijoj je strani i nalozi zabranu rada svih stranaka koju mora da sprovede po zakonu jer postoje svi dokazi da su clanovi stranaka u javnim preduzecima potkradali ista i deo novca uplacivali na racune stranaka tako da su sve stranke finansirane od prljavog pokradenog novca sto je organizovani kriminal.

    Treba zakonom zabraniti sve stranke, pohapsiti sve koji su krali i ispitati sve kompanije koje lazno prijavljuju neto profit iako im je obrt enorman, vrse utaju poreza i izvlace novac iz Srbije preko svojih offshore kompanija ! Postoje svi spisikovi i dokazi i za to !

    Nema vise popusta za lopovcine. Necemo se smiriti dok i poslednji ne zavrsi u zatvoru na dugogodisnjoj robiji a sav novac ne bude oduzet od njih i njihovih porodica i vracen narodu i drzavi Srbiji !

    Svi politicari i ostali koji pljackaju Srbiju ce odgovarati za svoja nedela a i oni koji ih stite posto je zakon jednak za sve. Ako drzava nema spremnosti da ga primenjuje ima ko je sposoban a to je POSTENI NAROD SRBIJE koji je u VELIKOJ VECINI i koji ce se sam organizovati i naplatiti ono sto mu pripada !

    Vreme je za

    NARODNI PARLAMENT !!

    OCISTIMO SRBIJU !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!