Политика

Шутановац издао кума Тадића

Шта уради политика! Потпредседник ДС Драган Шутановац, иначе венчани кум лидера Бориса Тадића, све је ближи заменику председника Драгану Ђиласу и његовим идејама о будућности странке, сазнаје Курир у врху демократа.

– Шутановац је важио за човека оданог Борису Тадићу. На крају крајева, и кумови су. Али, Шутановац се трудио да одвоји приватни живот од посла, зато и не жели да у овом тренутку јавно износи своје ставове. Он схватио данешто у странци мора да се мења и да се није ишло добрим путем. За Шутановца, Ђилас има визију како странка треба да се води, Тадић је, по његовом мишљењу, у последње време превише у облацима. Ако Ђилас буде затражио Тадићеву смену, Шутановац ће подржати Ђиласа. Свестан је да ДС мора да се реформише и да у овом тренутку нема никакву стратегију. Осим тога, неки Тадићеви потези су му несхватљиви – каже извор Курира.

Ђиласу, с друге стране, и те како значи Шутановчева подршка будући да је он био један од најбољих министара у влади, за свој рад у војсци добио је бројна међународна признања, а и током предизборне кампање је један од најватренијих бораца међу де­мо­кратама.

– Ђилас признаје његове заслуге. Шутановцу није лако да донесе такву одлуку. Он је на политичку сцену закорачио заједно с Тадићем, заједно су обарали Милошевићев режим, уздизали се у страначкој хијерархији – закључује извор Курира.

Шутановац јуче није желео ни да потврди ни да демантује ова сазнања.

 

Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!