Македонија

Куманово: Највећи део шиптарске терористичке групе ликвидиран, део се предао, док још десетак терориста наставља борбу

У Куманову завршен сукоб македонске полиције и припадника ОВК, предајом последњих 27 терориста. Погинула три полицајца, рањено 20 особа. Србија послала појачања на границу и у Копнену зону

Нешто после 18 сати завршена је полицијска акција у Куманову, а последњих тридесетак терориста који су се налазили у приватнимм кућама, предали су се, јавила је екипа скопског листа “Вечер” са лица места. Погинула су три македонска полицајца из тетовских села Брвеница и Зубовце, а 20 особа је рањено.

Напад на кумановско Дивље насеље и Македонију није успео, пише лист и истиче да су три полицајца погинула у данасњим инцидентима.

Полицијска возила се, наводи овај дневник, повлаче из села око Куманова.

Тридесетак терориста се предало полицији. Они су, како се наводи, излазили са белим чаршавима из кућа у којима су се крили.

Лист наводи да је МУП потврдио да је терористичка група елиминисана и неутрализована.

Није, међуитм, познат број терориста који су се нашли у рукама полиције, али се незванично помиње цифра од преко 25.

Описујући ситуацију, лист пише да се обруч око терориста стезао систематски, корак по корак, а у прилог томе су ишле и уске улице, а предали су се када су остали без муниције и могућности за бекство.

“Око 18.45 сати и детонације су престале, а Кумановом се убрзо проширила информација да су терористи живи и у рукама полицајаца”, наводи “Вечер”.

Ипак, како јављају медији још се чују рафали из правца кумановских насеља Тоде Мендол и Дивље насеље.

Припадници ОВК покушали су, како је раније саопштено, да се пробију ка центру града. Хеликоптери македонске војске и полиције надлећу и Скопље.

Грађани кумановског Дивљег насеља и насеља Тоде Мендол се евакуишу, а у току је и ванредна седница Скупштине општине.

Пут ка ова два насеља је блокиран, запаљене су две школе, становници се уз помоћ полиције евакуишу и углавном одлазе код својих рођака, јавили су македонски медији.

Грађани се крећу пешице или их превозе специјална полицијска возила и углавном је реч о породицама са децом и старијим људима.

Из ових насеља се, како се наводи, и даље чује повремена рафална паљба.

Над делом насеља Тоде Мендол се види црн дим и ка том насељу је дозвољен само пролаз противпожаним екипама и хитној помоћи.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!