Хелм

Железнички саобраћај кроз Хрватску потпуно обустављен, Аустрија враћа избеглице из Словеније

Словеначка жељезница обуставила је саобраћај међународних возова на граничним прелазима са Хрватском због ванредне ситуације у вези са прихватом миграната, објавиле су “Хрватске железнице”.

До даљег је отказан превоз возовима између Хрватске и Словеније. Словеначка жељезница увела је превоз аутобусима са више релација из Хрватске.

После одлуке, која је донесена због ванредне ситуације везане за прихват избеглица, Словеначке желлезнице увеле су додатни превоз аутобусима на релацијама Добова – Загреб, Рогатец – Ђурманец, Средишче – Чаковец, Илирска Бистрица – Ријека – Илирска Бистрица, Пула – Бузет – Пула.

 

Железнички саобраћај обустављен је и на граничним прелазима са Србијом и Мађарском, наводе “Хрватске железнице” на својој интернет страници.

До даљег је отказан и железнички сабраћај између Хрватске и Мађарске.

Аустрија одбија избеглице које стижу из Словеније

Аустријска полиција почела је да одбија неке избеглице које су покушале да уђу у ту земљу преко границе са Словенијом, објавила је полиција.

Током ноћи је улазак забрањен за 100 избеглица на граничном прелазу Шентиљ, јер нису имали одговарајуће документе нити су затражили азил у Словенији, објавио је хрватски Јутарњи лист.

Аустријска министарка унутрашњих послова Јохана Микл-Лајтнер изјавила је да нема разумевања за избеглице који не траже азил на Балкану него уместо тога покушавају доћи до богатијих земаља.

Из Словеније у Аустрију јуче се пробило око 350 људи, док је око 13.000 избеглица у Аустрију стигло преко Мађарске.

У Никелсдорфу, аустријском граду на граници са Мађарском, регионална полиција је пребројала 4.700 придошлих током ноћи које треба превести у прихватне центре где је више од 11.000 стигло у суботу.

Аустријски Црвени крст је навео да је 2.000 избеглица ушло у Немачку избегавајући граничне прелазе.

Упитани зашто другачије поступају на граници са Словенијом него са Мађарском, Аустријанци су одговорили да је Мађарска одбија да прими избелице натраг.

Танјуг, Срна

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!