Европа

ЕУ захтева од Србије да до краја године уведе санкције Русији инaче прекидају преговоре о придруживању и укидају финансијску помоћ

Србија је добила до сада најозбиљнији ултиматум Европске уније. Брисел је властим у Београду дао рок да најкасније до 31. децембра 2015. године уведе санкције Русији и потпуно усклади своју спољну политику са политиком ЕУ.

Из Брисела поручују да ће, ако Београд не уведе санкције Москви, прекинути преговоре о придруживању и укинути сваку финансијску помоћ нашој држави.

Како одлично обавештени извори тврде,европски званичници су пороучили Србији да овог пута неће гледати кроз прсте када је реч о односима с Русијом.

– Став Брисела је да Србија мора усагласити спољну политику са ЕУ. То значи да ће, а ко не уведе блокаду Путиновог режима, Европа блокирати отварање поглавља и даље преговоре. Београду је јасно стављено до знања и да у том случају неће бити пара из претприступних фондова – тврде извори.

Подсетимо, недавно је британски амбасадор у Србији Денис Киф рекао да је Европа свесна посебних односа Србије и Русије, али да наша држава мора своју спољну политику да усклади са политиком ЕУ.

Информер

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!