Србија

Директоре војних фабрика који траже да Гашић остане министар одбране одмах и по хитном поступку сменити!

Из лучанског предузећа „Милан Благојевић“ поручили премијеру да су забринути јер ће се изгубити много времена на упознавању са новим министром

„Посета министра представљала је директну подршку напорима пословодства и запослених да се истраје на спровођењу мера ревитализације и финансијске консолидације, као и јасан сигнал да се може рачунати на подршку Владе Србије“, стоји, између осталог, у писму које су потписали директор Анђелка Атанасковић и председник Синдиката Небојша Недељковић „Наменске“ у Трстенику, фабрике коју је Гашић посетио када је дао изјаву због које је смењен

ДИРЕКТОРИ наменских предузећа „Траyал“ из Крушевца, „Милан Благојевић“ из Лучана и „наменска“ из Трстеника апеловали су на премијера Александра Вучића да преиспита одлуку о смени министра одбране Братислава Гашића јер су, како тврде, забринути за будућност наменске производње

У отвореном писму премијеру пише да су три предузећа забринута и, како наводе, због тога како ће се Гашићев одлазак одразити на живот запослених и њихових породица, а самим тим и на Војску Србије.

Директор „Трајала“ Милош Ненезић у свом писму подсећа да је пре свега ангажовањем министра Гашића, у овом предузећу покренута производња у све четири фабрике, које данас раде 24 сата, седам дана недељно.

„Посебно нам је значајан допринос господина Гашића у домену наше две фабрике наменске производње где нам је враћен статус редовног снабдевача Војске Србије која нам је омогућила текуће извозне аранжмане са САД, Египтом и Грчком, а праве резултате тек очекујемо“, између осталог се наводи у писму.

Из лучаннског предузећа „Милан Благојевић“ поручују да су забринути јер ће се изгубити много времена на упознавању са новим министром. Нови производи, кажу, и осавремењавање наменске производње не могу да чекају политичка престројавања.

„Гашић се посебно ангажовао на решавању проблема конверзије дуговања привредних друштава, на новим инвестицијама и увођењу нових технологија.

Чинио је то са великим ентузијазмом, више пута је обишао наменске капацитете и упознао се са проблематиком рада, него иједан други министар у последњих 10 година“, пише у писму које су потписали директор Радош Миловановић и председник Синдиката Зоран Бабић.

Из „Наменске“ у Трстенику фабрике, коју је Гашић посетио када је дао изјаву због које је смењен, поручују да не желе да умање његову одговорност због тога, али истовремено указују на професионални однос који је Гашић имао према послу и на резултате заједничких активности.

„Посета министра представљала је директну подршку напорима пословодства и запослених да се истраје на спровођењу мера ревитализације и финансијске консолидације, као и јасан сигнал да се може рачунати на подршку Владе Србије“, стоји, између осталог, у писму које су потписали директор Анђелка Атанасковић и председник Синдиката Небојша Недељковић.

Премијер Вучић је, међутим, јуче новинарима у Дому Војске рекао да још није одлучио да ли ће Гашић бити смењен или ће поднети оставку, али да сигурно више неће бити министар.

„Или ће парламент прихватити предлог, или ја нећу бити премијер“, рекао је Вучић истакавши да му треба времена да одлучи ко ће заменити Гашића на тој позицији.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!