Синдикат радника „Колубаре“ тражи смену министарке Зоране Михајловић

Синдикат радника „Колубаре“ тражи смену министарке Зоране Михајловић

Синдикат радника Рударског басена “Колубара” данас је затражио смену министарске рударства и енергетике Зоране Михајловић јер сматра да не ради у интересу грађана Србије већ увозних лобија.
Председник тог синдиката Миодраг Ранковић је у саопштењу навео да је Зорана Михајловић данас изјавила да неће бити гашења термоелектрана и да се не одустаје од градње термоектране „Колубара Б“ иако је раније тврдила сутротно.

– То је доказ да министарка Зорана Михајловић не зна шта ради, као и да не зна којим правцем Србија треба да крене – оценио је Ранковић.

Он је истакао да синдикат „Колубаре“ тражи наставак градње ТЕ „Колубара Б“ и брисање стратегије о гашењу рударских и термо капацитета 2021 – 2030. године.

По речима Ранковића, данашњем састанку ресорне министарке са представницима Синдиката радника ЕПС-а нису присуствовали легитимни представници радника и синдиката „Колубаре“.

Министарка, како је казао, игнорише легитимне представнике синдиката „Колубаре“ и раднике Рударског басена, што може довести до штрајка запослених.

– Зато тражимо састанак код председника Србије Александра Вучића, јер једино у њега имамо поверење. Верујемо да Вучић разуме озбиљност ове ситуације и да ће спречити штету коју би имали грађани Србије, који би као последицу министаркиног деловања, плаћали много скупљу струју и изгубили енергетску независност – навео је Ранковић.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

СРАМОТА! Печењар у "Колубари" разбио синдикате а рударску славу Св. Прокопија славили одвојено

СРАМОТА! Печењар у “Колубари” разбио синдикате а рударску славу Св. Прокопија славили одвојено

Рудари “Колубаре” се сваке године на Светог Прокопија традиционално окупљају да прославе своју славу. Они …

Ухваћена са Аном Брнабић у крађи 75 милиона евра народног новца прети опозицији

Ухваћена са Аном Брнабић у крађи 75 милиона евра народног новца прети опозицији

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да напади председника Народне странке Вука …

Један коментар

  1. Људи, не мењајте министарку проф. др ецц Зорану Михајловић, јер још није завршила оно жто је желела. Није сменила директора Србијагаса Бајатовића, а није му ни скинула плату већу од 30.000 евра, није угасила термоелектрана на чврсто гориво, није пуштила све аутопутеве, а још није постала премијерка или председница Србије. Греота је, има жељу, а ви јој не дате. Ако она није човек, ви будите људи. Такође труди се да повећа енергетску ефикасност земље до неслућених висина, мада она и не зна шта је то.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *