Србија

Поновљени избори: Мања излазност, до 13ч гласало 17,88%

Парламентарни избори се понављају на 15 бирачких места у Србији, на којима право гласа има 19.631 грађанин.

13.22 – До 13 часова изашло је укупно 17,88 одсто (3.510) грађана уписаних у бирачки списак за бирачка места где се понављају избори, саопштила је ЦРТА. У односу на 24. април 2016. године излазност у 13 часова је мања за седам одсто.

10.41 -До 10 часова на гласање за поновљене парламентарне изборе на 15 бирачких места је изашло укупно 7,06 одсто (1.387) грађана уписаних у бирачки списак за ова бирачка места саопштила је ЦРТА посматрачка мисија «Грађани на стражи». У односу на 24. април 2016. године излазност у 10 часова је мања за два одсто.

Извор: Н1

10.00 – Заменица председника Градске изборне комисије у Врању Мирослава Младеновић, изјавила је јутрос да није стигло никакво обавештење о евентуалним проблемима на три бирачка места на којима се данас понавља гласање у том граду.

9.45 – Раша Недељков из ЦРТА каже за Н1 да гласање протиче и складу са процедуром.

“Први званичан податак ћемо имати након 10 часова. Данас је радни дан, можемо очекивати нешто мању излазност”, рекао је Недељков.

8.35 – Избори на 15 бирачких места се одвијају без уочених неправилности, саопштила је Републичка изборна комисија.

8.27 – Отварање 15 бирачких места на којима се понавља гласање на парламентарним изборима протекло је у складу са прописаним процедурама, саопштила је ЦРТА посматрачка мисија “Грађани на стражи”. Како се наводи, бирачка места отворена су на време, а само је у Нишу бирачко место 16 Пантелеј отворено нешто пре времена.

Посматрачи, који су распоређени на свих 15 бирачких места, јављају да је на свим бирачким местима гласачка кутија била празна пре него што је запечаћена, као и да је контролни листић убачен у гласачку кутију на почетку самог гласања, саопштила је ЦРТА.

8.00 – На Новом Београду изборе прати наша новинарка, која каже да је гласање почела на време. Први гласачи дошли су већ у седам сати. Интересовање има, доста је суграђана који су поранили и дошли да гласају, јавља наша новинарка.

7.20 – Отворена бирачка места на којима ће грађани гласати. Бирачка места су отворена од седам до 20 сати, када престаје да важи и изборна тишина.

Избори се понављају на бирачком месту 22 и 48 у Београду, број девет у Бачкој Тополи, на бирачком месту број пет у Сремским Карловцима, на бирачким местима 29 и 57 у Јагодини, 24 у Кладову, 86 у Ужицу, у Нишу на бирачким местима четири, 28, 13, 16 и 23, као и на бирачким местима 24 и 65 у Врању.

Извор: Н1инфо

Републичка изборна комисија (РИК) именовала је бирачке одборе и бирачке одборе у проширеном саставу за 15 бирачких места на којима се понављају избори.

Гласачки листићи за поновљене изборе су беле боје, а контролни лист за проверу исправности гласачке кутије светло љубичасте.

Ове поновљене изборе обележиће и крај дилеме – да ли у парламент улази 6 или 7 изборних листа, поред пет већ потврђених мањинских.

Бирачка места биће отворена вечерас до 20 часова, до када траје предизборна тишина током које је забрањена изборна пропаганда, одржавање јавних скупова и објављивање процене изборних резултата.

Ванредни парламентарни избори одржани су 24. априла и, по резултатима РИК-а са 99,82 одсто бирачких места, посланике у Скупштини Србије имаће 11 изборних листа, од којих пет мањинских.

Н1 Београд

фото: Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!