Србија

У Србији је мета свако ко се супротстави Вучићу

Председник Демократске странке Бојан Пајтић подржао је данас академика Душана Теодоровића и затражио од свих који га, како је навео, прогањају да одмах престану то да раде.

„Надлежне институције позивам да испитају има ли злоупотребе положаја приликом избора начина и метода на који се режим обрачунава са академиком“, навео је Пајтић у саопштењу.

Лидер ДС је оценио да је Теодоровић „последња жртва прогона режима Александра Вучића“ и последња у низу особа којима је послата порука да ће свако ко се „супротстави једноумљу бити изложен малтретирањима, прогонима и медијској хајци“.

„Један од ретких људи у академској заједници који се усудио да говори о плагијатима доктората највиших државних функционера, који је јавно рекао да је срамно да власник и оснивач неакредитованог приватног универзитета буде на челу одбора који има утицаја на рад Комисије за акредитацију, и сам члан те комисије који је већ био мета Муамера Зукорлића, данас пролази кроз оно кроз шта су прошли сви који су се усудили да кажу истину о стању у држави, у овом случају о високом образовању“, навео је Пајтић.

Он је додао да то није ствар политике и странака већ да се ради о праву градјана да раде свој посао поштено, да кажу шта мисле, без страха да ће их „насилници режима или режимски медији увући у блато таблоида“.

Дневни лист Данас раније је јавио да је полиција је покушала да приведе председника Одбора за високо образовање Српске академије наука и уметности Душана Теодоровића због саобраћајног прекршаја од пре четири месеца.

Теодоровић је рекао да он тада није био у стану и да је, када је сазнао да је долазила полиција, сам отишао у станицу, где му је речено да постоји налог за приводјење судији за прекршаје. Када је отишао у суд испоставило се да такав судија не постоји.

Теодоровић је раније изјавио да Србијом владају недовољно компетентни људи које предводи премијер Александар Вучић и поновио да је имао увид у докторску дисертацију градоначелника Београда Синише Малог и да је то „страшан плагијат“.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Ovo o Vučiću je po meni,koji isto sebi dopuštam da se nazivam akademskim građaninom-je delimično tačno. Na meti uvek VOĐE u Srbiji ol kako se sve jadno nije napuštana zvala,svi MISLEĆI organizmi. dakle,ako imaš sačim promišljati i zboriti onda sigurno ćeš biti neželjen. A taj SANU to je savez gerelja. On nas je i doveo dovde i ni makac dalje od bedaje.Meni su sva ta gologuzantska politička trvenja i egzibicionizmi,vrlo ogavna i jadni. Jedini način je da se spreči entropija,zamena društveno-državnih radnika,sa nama koje država ne prima pod državne jasle. aj malo da se menjamo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!