Адвокати у штрајку 20. и 21. октобра
фото: бета

Адвокати у штрајку 20. и 21. октобра

Управни одбор Адвокатске коморе Србије (АКС) донео је одлуку о дводневној обустави рада свих адвоката у Србији у знак протеста због ставова Грађанског одељења Врховног касационог суда, које сматра спорним, а који се тичу наплате трошкова обраде кредита. Према овој одлуци, адвокати неће радити у среду 20. октобра и четвртак 21. октобра, што ће довести до одлагања суђења и других поступака, јавља Танјуг.

Поменути ставови су спорни за адвокатуру, која већ месец дана негодује уз уличне протесте, тврдећи да су ови ставови донети у корист банака, а на штету грађана, супротно досадашњој судској пракси. Протеста је било и јуче, када се испред седишта Адвокатске коморе Србије окупило неколико десетина адвоката.

На седници УО АКС, која је трајала четири сата, одлучено је и да се 6. новембра одржи конференција свих адвоката у Србији како би се адвокатура јединствено одредила према правним ставовима Грађанског одељења ВКС од 16. септембра, односно допуни мишљења у вези с наплатом обраде трошкова кредита и ставом у вези с правом банке да наплати клијенту премију осигурања кредита. Истог дана, након конференције, одржаће се седница скупштине АКС на Правном факултету у Београду. АКС ће претходно од Кризног штаба затражити одобрење за одржавање конференције адвоката, којих у Србији има око 11.000. Конференција ће бити одржана или у Комбанк дворани или у Хали „Ранко Жеравица”, уколико се за то добије одобрење Кризног штаба.

Политика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

БЛОКАДА СРБИЈЕ: Протести у Београду, Новом Саду, Пожеги, полиција напада народ (видео)

БЛОКАДА СРБИЈЕ: Протести у Београду, Новом Саду, Пожеги, полиција напада народ (видео)

Велики протест грађана, еколошких активиста и организација, заказан је за данас од 14.00 сати, а …

Укинуте све граничне контроле између Албаније и Косова и Метохије, Вучићев режим ћути

Укинуте све граничне контроле између Албаније и Косова и Метохије, Вучићев режим ћути

Слободно кретање грађана у Албанији и на Косову и Метохији биће олакшано, а контроле на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *