fbpx
Beograd, 21. jul 2015. - Ministarka gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic govori na konferenciji za novine u holu Doma Narodne skupstine. (BETAPHOTO/EMIL VAS/DS)

АФЕРА ЗЛАТИБОР: Шта тужилаштво и полиција чекају? Што не хапсите овог корумпираног олоша који би да отме 2.200 хектара земље?

0
(0)

Питањем власништва над више од 2 хиљаде златиборских хектара отворен је сукоб између општине Чајетина и министарке Зоране Михајловић.

Док општинари тврде да држава поклања своје земљиште, министарство обећава да ће испитати све радње у располагању и коришћењу тог земљишта, али не и да ће укинути донето решење.

Од кад је Златибора његови зелени хектари су у рукама државе. Да ли је сада дошло неко друго време?

Чајетину је уздрмало решење Министарства грађевине по коме ће без накнаде приватизовани ПК Златибор уписати својину над 2.213 хектара.

“Сада су добили на поклон 4 милиона евра и индиректно више ако остане на снази сва правна средства и борити се обавестили премијера предса и да разговарају с министарком“, навео је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Објашњење надлежног министарства да је ПК Златибор уписан на том земљишту далеке 69.-те и да приватизацијом то није оспорено, у Чајетини се не прихвата као оправдано.

ДСС захтева истрагу.

“За нас је неприхватљиво да се једним потписом поклања тако вредна имовина, а посебно интересантан термин је то решење донето само неколико дана пре ступања на снагу закона о конверзији“, рекао је директор ТО Златибор – ДСС Чајетина Арсен Ђурић.

Изгледа да је борба коју општина најављује већ почела. У надлежном министарству кажу да је први човек Чајетине Милан Стаматовић ометао њихове службенике током надзора рада локалне геодетске управе, тако што је, како стоји у саопштењу, у пратњи медија ненајављено ушао у катастар.

“Упозоравамо јавност да оваквим поступцима представници општине Чајетина покушавају да директно утичу на ток и исход поступка, нарушавајући правну сигурност у поступку уписа права својине над земљиштем. Власништво над земљиштем не утврђује се у медијима, већ пред надлежним институцијама. Да би се осигурало поштовање закона у предметима ПК „Златибор“, Министарство ће испитати све радње у располагању и коришћењу целокупног земљишта ко год да су били актери у поступку“, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Стаматовић одговара да је медије повео да би забележили, како каже, пристојну посету и захвалност општине геодетској управи што је стала на страну правде. Негира да је било притисака на службенике Министарства.

“Ми смо се и њима обратили и захвали ако су у намери да поносте ресење и пристојно изасли и захвалили на подршци“, навео је Стаменковић.

Спорни златиборски хектари обухватају пољопривредно, али и грађевинско земљиште, па и парцеле које су предмет реституције. Како сазнајемо, ПК Златибор припада приватној компанији Мастер Фриго са седиштем у Београду. Власник те фирме Радоје Цветић нам је у телефонском разговору поручио да је лаж то да се њему нешто поклања. Он каже да је пре три године купио ПК Златибор и да не намерава да земљишту на коме већ деценијама пасу краве, мења намену.

Б92

фото: Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зорана Михајловић носи огрлицу од 14.000 евра?!

4.4 (13) Да се заврти у глави: Потпредседница Владе прошетала накит чија је регуларна цена …

Расправа о амандманима на Закон о планирању на ивици физичког инцидента

5 (1) Расправа о амандманима на измене Закона о планирању и изградњи у Скупштини Србије …

5 Коментара

  1. Morace kad tad da se zaustavi pljacka Srbije!

  2. Predsednik opštine Čajetina, Milan nije Stamenković već je Stamatović, čovek koji se bori za funkcionisanje prava i za pravdu u RS. Ovo je još jedan tipičan primer očiglednosti nesumnjivo jasne i očigledne činjenice da su srpski političari i njihove stranke pokazali , zapravo, da su oni samo podguzne muve u svojim stranakim rojevima koji su organizovani i tako angažovani da deluju samo u službi tajkunskog organizovanog i institucionalizovanog kao visokoorganizovanog kriminala koji otvoreno i potpuno slobodno i organizovano deluje i hara neometano i efektivno pljačkajući tako obespravljeni i ojađeni srpski narod i građane u „Repubici“ Srbiji, uništavajući tako državu Srbiju koju je srpski narod velikom svojom mukom i visokom cenom plaćao i platio da bi je sticao i stekao da je ima za sebe, a da bi danas, bud-zašto ili nizašto, pala u ruke raznih srpskih i raznih drugih belosvetskih lopuža.

  3. Predsednik opštine Čajetina, Milan nije Stamenković već je Stamatović, čovek koji se bori za funkcionisanje prava i za pravdu u RS.
    Ovo je još jedan tipičan primer očiglednosti nesumnjivo jasne i očigledne činjenice da su srpski političari i njihove stranke pokazali , zapravo, da su oni samo podguzne muve u svojim stranakim rojevima koji su organizovani i tako angažovani da deluju samo u službi tajkunskog organizovanog i institucionalizovanog kao visokoorganizovanog kriminala koji otvoreno i potpuno slobodno i organizovano deluje i hara neometano i efektivno pljačkajući tako obespravljeni i ojađeni srpski narod i građane u „Repubici“ Srbiji, uništavajući tako državu Srbiju koju je srpski narod velikom svojom mukom i visokom cenom plaćao i platio da bi je sticao i stekao da je ima za sebe, a da bi danas, bud-zašto ili nizašto, pala u ruke raznih srpskih i raznih drugih belosvetskih lopuža.

  4. Policija —-organizovani kriminal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *