fbpx

Ајмо Јово наново! Понављање избора на 15 места

0
(0)

На 15 бирачких места, на којима је уписан 19.631 гласач, у среду се поновљају парламентарни избори, након чега ће бити познат дефинитиван списак странака које улазе у нови сазив републичког парламента. Неизвесност се суштински тиче само две листе које су око цензуса, пре свега листе Двери-ДСС.

Према подацима са 99,82 одсто обрађених бирачких места, које је РИК саопштила у петак ујутру, испод цензуса је листа Двери-ДС С, са 4,99 одсто гласова, док је листа СДС-ЛДП-ЛСВ освојила 5,02 одсто гласова.

Све друго је, осим можда малог померања у броју мандата, потпуно јасно.

Листа окупљена око СНС освојила је 48,24 одсто гласова, више него све остале странке заједно.

 

СПС је освојила 10,96 одсто, СРС 8,11 одсто, ДС 6,03 одсто, „Доста је било“ 6,03 одсто, СВМ 1,50 одсто гласова, листа Муамера Зукорлића 0,86 одсто, СДА Санџака 0,80 одсто, Руска странка 0,36 одсто, Партија за демократско деловање 0,43 одсто.

У среду ће се поново гласати на бирачком месту 22 на Новом Београду и 48 у београдској општини Палилула, затим на месту број 9 у Бачкој Тополи, на месту број 5 у Сремским Карловцима, као и на бирачим местима 39 и 57 у Јагодини.

Грађани ће поново на биралишта и на бирачком месту 24 у Кладову, 86 у Ужицу, 24 и 65 у Врању, као и на пет бирачких места у Нишу – на бирачком месту број 4 у Медијани, 28 на Палилули и бираличким местима 13, 16 и 23 у Пантелеју.

Право гласа на тим бирачким местима има 19.631 грађани, а за поновљено гласање је штампано 19.729 листића, што обухвата коначни број бирача на местима на којима се гласа и резерву гласачких листиц́а од 0,05 одсто од коначног броја на тим местима.

Гласање ће бити спроведено по изборним листама које су утврђене за народне посланике, а РИК је за њихово спровођење образовао нове бирачке одборе. Гласачки листићи за поновљене изборе биће беле боје, а контролни лист за проверу исправности гласачке кутије светло љубичасте.

Бирачка места биће отворена од седам до 20 сати, када престаје да важи и изборна тишина. Из Републичке изборне комисије (РИК) прелиминарне резултате избора најављују за среду вече.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Група професора и интелектуалаца позвала на бојкот предстојећих избора

5 (6) Група универзитетских професора и интелектуалаца, међу којима су професор Чедомир Чупић, режисер и …

Деструктивном сатанисти се жури на изборе како би коначно завршио посао затирања Србије

3.4 (5) Председник Александар Вучић састаће се са представницима политичких странака у понедељак после подне, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *