Случај "Кантримен" иде из почетка?

Случај „Кантримен“ иде из почетка?

0
(0)

АПЕЛАЦИОНИ суд у уторак ће на седници разматрати жалбе тужилаштва и одбране у случају „Кантримен“. И једни и други ће пред другостепеним већем изнети своје аргументе, после чега се очекује одлука. Трећи основни суд у Београду је у овом предмету јесенас осудио Марка Милићева на четири и по године затвора.

Он је проглашен кривим за изазивање несреће на Бранковом мосту у којој је погинуо Лука Јовановић и непружања помоћи, односно бекство са места несреће. Његов кум Братислав Весовић осуђен је на годину дана затвора због помагања Милићеву да сакрије „кантримен“. Он је казну већ издржао док је био у притвору и по окончању суђења пуштен је на слободу. Тада је условно осуђен и таксиста Саша Јанковић на десет месеци затвора.

Тужилаштво се жалило на овакву пресуду сматрајући да су казне морале бити оштрије. Тражили су да се пресуда укине и суђење понови или да се преиначи у погледу кривичне санкције. Такође су се жалили јер су сматрали да је током суђења било битних повреда кривичног поступка.

И одбрана се жалила на првостепену пресуду, сматрајући да Милићев, након што је ухапшен у Кини, није по закону доведен у Србију. Како тврде, екстрадиције није било, па је због тог процедуралног пропуста Милићеву у Београду суђење било незаконито. Такође сматрају да није доказано да су Милићев и Весовић починили дела за која се терете.

Адвокат таксисте Јанковића у жалби је затражио да се пресуда његовом брањенику укине, јер је невин.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЧИЈИ ЈЕ И ГДЕ ЈЕ "КАНТРИМЕН" Снежана Дивац: Тужићу Лукиног оца

ЧИЈИ ЈЕ И ГДЕ ЈЕ „КАНТРИМЕН“ Снежана Дивац: Тужићу Лукиног оца

0 (0) Срам вас било! Тужићу и вас и Лукиног оца! То што радите мени …

Одвратна провокација: Лобисти НАТО убица засиједају на Видовдан!

Одвратна провокација: Лобисти НАТО убица засиједају на Видовдан!

0 (0) Најпознатији НАТО лобиста из цивилног сектора у Србији, Јелена Милић, заказала је конференцију„Западни …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend