Александар Вучић плагирао слоган за камапању од Адолфа Хитлера и нациста

5
(11)

„Господин Вучић је председник Србије и он, чак и да хоће, не може да се кандидује за народног посланика. Не може ни за одборника, ни за војвођанског посланика. То је најспорнији детаљ у свему томе. А спот је последица кампање која се зове ‘АВ – за нашу децу’. Да је Републичка изборна комисија реговала, не бисмо имали овај игроказ са спотом. Сви смо знали да ће спот бити забрањен, јер је то начин да кажете како су надлежни органи непристрасни током кампање“, изјавио је политички аналитичар Цвијетин Миливојевић у Новом дану.

Он је рекао да активности „бојкот опозиције“ за време предизборне кампање готово да и не постоје, и оцењује да је то „изгубљено време“ за те странке.

„Осим пасионираних конзумената Твитера, је не видим било какву акцију, било какву активност опозиције, која би објаснила шта после бојкота. Мислим да је ‘бојкот опозиција’ заиста пропустила ово време за кампању у којој би објаснила зашто не би требало изаћи на ове изборе“, рекао је он.

Миливојевић каже да је на то утицала немогућност приступа медијима који имају националну видљивост.

„Чак и ако имате неке скупове, ако то није видљиво у другим местима, из којих не могу доћи на тај скуп, онда су они на неки начин бесмислени са становишта онога што би требало да буде ефекат тих скупова“, истакао је он.

Према његовим речима, име листе СНС је „оригинал фалсификата“.

„То је листа која је названа по кампањи Адолфа Хитлера и Националсоцијалистичке партије из 1936. године, а претходно и 1934. године. Тако да је (забрањени) спот  само шлаг на торту. Назив те листе из више аспеката је споран. Ми смо видели да је листа Заветника зато што је имала прилог за начин, ‘храбро’, била забрањена па су морали поново да скупљају потписе. Истовремено, имамо листу која се зове ‘Александар Вучић – за нашу децу’. Де јуре, Вучић се није кандидовао ни за посланика у АП Војводине ни за посланика у Скупштини Србије. дакле, у старту је та листа спорна“, напомиње Миливојевић.

Да је Републичка изборна комисија реговала, не бисмо имали овај игроказ са спотом. Сви смо знали да ће спот бити забрањен, јер је то начин да покажете како су надлежни органи непристрасни током кампање

Он је запитао како је РИК уопште могао да прогласи изборну листу са таквим именом.

„Господин Вучић је председник Србије и он, чак и да хоће не може да се кандидује за народног посланика. Не може ни за одборника, ни за војвођанског посланика. То је најспорнији детаљ у свему томе. А спот је последица кампање која се зове ‘АВ – за нашу децу’. Да је Републичка изборна комисија реговала, не бисмо имали овај игроказ са спотом. Сви смо знали да ће спот бити забрањен, јер је то начин да покажете како су надлежни органи непристрасни током кампање“, напоменуо је Миливојевић.

Говорећи о изјави Николе Селаковића да је спот СНС забрањен због Н1 телевизије, он напомиње да не воли уопште помињање термина „страни фактор“, и подвлачи да му је жао се нису послушале препоруке о обезбеђивању регуларних изборних услова.

„СНС је пробао да од свих тих препорука („страног фактора“) изврши наређења који њима иду у прилог, снижавање цензуса на три одсто, једанк третам на РТС-у итд. Али, ко доноси одлуку о томе ко ће гласати за време изборне кампање? Дајте људи, да се не шалимо. мени је жасо што тај ‘страни фактор није искористио ту врсту ауторитета да нареди овој власти да поштује сопствене законе“, казао је Миливојевић.

Он напомиње да у овој земљи „кроз топлог зеца пролази не само опозиција, већ и онај ко само помисли критички према власти“.

Кроз топлог зеца пролази не само опозиција, већ и онај ко само помисли критички према власти

Миливојевић се пита „како се избори могу одржавати после 3. јуна“?

„Устав Србије изричито каже да мандат народних посланика у једном сазиву траје четири године, не траје ни дан више, не траје ни сат више. Пошто је данас 3. јуни, ми од сутра немамо Скупштину Србије и немамо Владу Србије. Дакле, најмање 18 дана ћемо бити у противуставном стању. Ми немамо дефинисану владу и скупштину“, истиче Миливојевић и појашњава да закон даје овлашћење да председник продужи мандат три месеца, и подсећа да се то није десило.

„Опозиција се тога није сетила, а трве се између себе до када је требало тражити одлагање избора. Избори кад год буду били одржани, они морају бити ‘премошћени’ законом, а једина могућност за то је „лекс специјалис“. Друго ништа и не постоји. А он се доноси позивањем на јавни интерес“, објаснио је Миливојевић.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чланови напредног нарко ганга на броду БИА?

5 (10) Кад може Његов брат центром Београда да вози нерегистрован ауди што не би …

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

4.4 (9) У време полицијског часа, када је грађанима по неколико дана било забрањено да …

3 Коментара

 1. na internetu se moze naci dosta tumacenja za rec gospodin, pa pre nego sto tu rec neko upotrebi trebao bi da nesto procita.
  nemozes karaguza, mufljuza, skitnicu, gurbeta, indijanca, dzabolebarosa, lopova, ubicu, otimaca, ljudozdera il gernocidnog zlikovca nazvati gospodinom.
  ako vec, nepotpisuj se il ismej mu se.
  a ako umes sva slova napis mu ,,moja borba,, dasa dobro placa.
  a gde ga naci pitas, pa u javnim klozetima.

 2. on je velik, on je kurat,
  on je strateg a dedo mu murat,
  on sve moze, on sve sme,
  za dorucak i za rucak i veceru situ decu jede,
  dosad sedam iljada,
  mnogo vise nego korona, zbog koje nas u apsu drza,
  on je bog koji ne pije nektar i ambroziju i manu jede,
  on voli adrenohrom, da bude vecan i zdrav.
  on je pogadjate vucicodlacic,
  odrasli i osamostaljeni vukodlak,
  tome nevernog i ustase debelog djak,
  koji po internet znanju zivi pored grobalja,
  toliko je dobar, da ga jebes nece pustit ni avaza,
  bice skike i cike al iz zadovoljstva,
  al ce zato pustit stotinjak eura.
  veliki je stedisa, iz budzeta ko iz svoje kese uzima,
  pa deli uglavnom zlikovcima.
  a ako vam sta zatreba, a u tome vidi interesa,
  izdace usmeni dekret, koji anna nejebna,
  jalovica i sterilna djevica, sto postala tata,
  sprovodi u delo, pecat i potpis udara.

  znam da pesma nicemu ne valja,
  ni pjesmik a ni tema,
  al kad nema bolji knjizevnika i ova je dobra,
  i valja je deklamovat uz skripu zuba.
  ————-
  upozorenje o stetnosti; nikako ako imate vestacke zube,
  polomicete ih a za druge malo sto eura, bolje kupte brasna, pasulja i secera.

 3. Милан Топлица

  Zig Hajl Vučić !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *