Амбасадори Немачке и САД отворили у Београду пицерију где ће радити мигранти!
Beograd, 12. novembra 2019.- Americki ambasador u Srbiji Entoni Godfri (L) i nemacki ambasador Tomas Sib (3L) na otvaranju preduzeca "Pizza Laganizza" koje zaposljava izbeglice iz bivse Jugoslavije, kao i one iz trecih zemalja koji su stekli pravo na rad u Srbiji. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Амбасадори Немачке и САД отворили у Београду пицерију где ће радити мигранти!

У Београду је данас отворена „Пица Лаганица“, социјално предузеће у којем ће радити избеглице и тражиоци азила у Србији који су стекли услове за радну дозволу и прошли неопходну обуку за рад у пицерији.

Објекат у центру Београда у Цетињској лици отворен је удруженим снагама амбасаде Сједињених Америчких Држава, амбасаде Немачке, Комесаријата УН за избеглице и невладине организације Балкански центар за миграције.

Данас је додељено и 17 сертификата, који ће некима омогућити да раде у тој пицерији и да у будућности добију звање пица мајстора. Америчка амбасада је преко своје Канцеларије за становништво, избеглице и миграције уложила 25.000 долара у реновирање објекра и набавку основне опреме.

Немачка организација за развој и сарадњу (ГИЗ) организовала је обуку будућих радника, у шта је уложено 9.000 евра, а „Чаритис“ је обезбедила 9.000 евра за пратећу опрему и плате запослених. Част да први пробају специјалитете и пице најразличитијих укуса имали су амерички амабасадор Ентони Годфри и његов немачки колега Томас Шиб.

Амерички амабасадор је истакао је да је „Пица Лаганица“ прво предузеће таквог типа које ће пружити подршку и нову шансу избеглицама, како онима из бивше Југославије, тако и онима који сада беже од ратова и прогона широм света. „Ово је само један од начина на који подржавамо напоре Владе Србије да избеглицама омогући миран и достојанствен живот“, казао је Годфри.

Немачки амбасадор истакао је да је „Пица Лаганица“ пример сјајне сарадње двеју држава.

„Спремни смо да наставимо подршку сличним пројектима. Према нашем искуству из Немачке, замо да уколико желите да се интегришете и постанете равноправан члан друштва, поред учења језика, кључни фактор је и добијање посла“, навео је Шиб.

Додао је да му је драго због тога што је његова земља допринела да неки људи добију шансу на бољу будућност. Немачки и амерички амабасадаори у шали су се сложили да су веома укусне пице један од важнијих успеха овог пројекта и упутили позив свима да се у то увере и пробају специјалитете у Цетињској 15.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Павловић: Урушавање зграде на Врачару је последица деловања Весићеве грађевинске мафије

Павловић: Урушавање зграде на Врачару је последица деловања Весићеве грађевинске мафије

Градски одбор Народне странке Београд саопштио је данас да је урушавање зграде у Видовданској улици …

ПОБУНА НА ВРАЧАРУ: Народ тражи оставку Весића због урушавања зграде! (видео)

ПОБУНА НА ВРАЧАРУ: Народ тражи оставку Весића због урушавања зграде! (видео)

Грађани Београда окупили су се данас испред зграде општине на Врачару како би затражили одговорност …

7 Коментара

 1. kad brze prikupise dozvole i proverise zdravlje ovih, koji sa pranjem ruku imaju problem; nije dovoljnoa rec nekih idiota da su zdravi i ne boluju od jeftike, kuge, zutice i dizenterije.
  sto se mene tice radije cu brstiti vrzine nego jesti njihove sracke.
  mamu li im jebem satanisticku, sto ih ne odvedose u svoje zemlje da im mami kuvaju i pite pecu.
  odok povracati.

 2. Од деведесетих, Србија је прихватала избеглице из целе бивше СФРЈ, али за наше људе нико не отвори ни трафику. Нека иду код оних који су их и наговорили да беже из својих земаља уместо да их бране од западних људождера.

 3. Ко зна шта су АVAV и Брнабићка потписали кад је ово могуће. Њима граде куће, стварају радна места, дају бесплатне књиге, бесплатнy земљу по селима… док Срби ћуте и гледају како исламски сатаназам помрачује свет (ислам =педофилија)

 4. ovde fale samo erdoganovi telohranitelji, majmun picousti, ona jalovica maloumna krvatica i gosn. rodrigo duterte sa srebrnom opremom.
  Srbi postali sluge i robovi servijanski i fasista amero-germanskih.
  opdok povracati.

 5. OVA AKCIJA srpskih neprijatelja i domaćih autošovinista planirana je van Srbije i domaći autošovinisti -inteligentni ali antisrpski nastrojeni
  dobili su instrukcije da to sprovode a tu je i bajna NVO da sve izgleda humano.
  Ako te Ambasade ( a one rade po politici svojih vlada) ako žele da pomognu emigrantima – neka im pomognu ali na tlu svojih država
  ili što je normalnije u državama čiji su državljani emigranti.
  Ovo je vrlo prozirna akcija koja spada u domen tzv.zavjera .Bilo kako bilo – Srbi ćute kao ovce kad vuk čerupa jednu od njih.
  Mi pojedinci ne možemo ništa da uradimo protiv šljama na vlasti i ogromne većine koja taj šljam IZGLASAVA I PODRŽAVA.
  Meni je žao onih koji su ostali da traju kao Srbi i žao mi je naših potomaka a i potomaka ovih na vlasti i njihovih podržavaoca.
  Kažu : Kako radio-tako ti Bog pomogao. Hoće li Bog nama pomoći ??????????????????????

 6. Migranti nisu dobro došli u Beograd i Srbiju, lokal treba da zapalimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *