Американци мрачни: Прогнозирају политичке немире разочараних широм света

0
(0)

АМЕРИЧКИ Национални савет за обавештајни рад објавио је своју најновију процену основних тенденција у политици, економији и безбедности у свету са којим излази једном у четири године и упућује се новом председнику САД.

Проценио је да ће се конкуренција између САД, Кине и Русије и даље повећавати и да је то бременито „ризиком конфронтације“ између три земље.

Анализу су направили експерти из састава апарата директора Националне обавештајне службе САД који је (апарат) веза између ње и политичке елите.

Америчка агенција Associated Press, која је имала увид у извештај (анализу), тврди да је „мрачан по тону“ и да прогнозира слаб економски раст у свету и у наредних пет година и политичке немире „разочараних постојећим стањем ствари“.

Иста агенција открива да су Сјузан Фрај, директорка за стратешке процене Националног савета за обавештајни рад, заједно са десет колега, посетила 30 земаља и са 1.800 представника различитих социјалних слојева разговарала о „перспективама развоја“.

Извештај Националног савета биће објављен између 8. новембра (дана избора новог председника САД) и 20. јануара 2017-те – дана његове инаугурације.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тренутно стање у прихватном центру за мигранте у Обреновцу и Крњачи

4.7 (10) У широј акцији МУП-а РС на смиривању ситуације у овом објекту за смештај …

Грчка: Сукоб полиције и миграната, запаљена имања локалног становништва (видео)

4.6 (7) АТИНА – На источноегејском острву Лезбос данас је дошло до сукоба између групе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *