Амфилохије: Данашња Европа је Европа крсташких ратова у име „људских права“

5
(1)

* „Крсташки ратови су вођени у име ослобађања Гроба Христовог, а у исто време су оскрнавили Свету Софију у Цариграду, прогнали источно ромејског цара и патријарха из Цариграда и поставили свог владара и патријарха, и вршили насиље у читавој Малој Азији до Јерусалима... Европу која је сад тријумфовала нажалост подржава и признаје једна група наших Црногораца

____________________________________________________________

         ЕВРОПА која је хиљаду година утемељена на Јерусалиму, Атини, Константинопољу, рађала све што је истинско и право – данас се са том Европом поистовећује само у једном делу, оценио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије поводом двадесетогодишњице НАТО агресије на Србију и Црну Гору.

         – Она није истинска и права хришћанска Европа, већ њена негација. Истинска Европа, Европа Светога Петра и Павла, Европа Фрање Асишког, Дантеа, Шекспира и других великих људи, све до највећег Европљанина нашег времена Де Гола, умрла је у Приштини. Преко наших страдања данас тријумфује једна друга Европа. То је Европа крсташких ратова, и она све што ради, ради у име људских права, изјавио је Амфилохије, додајући да су и крсташки ратови вођени у име ослобађања Гроба Христовог, а у исто време су оскрнавили Свету Софију у Цариграду, прогнали источно ромејског цара и патријарха из Цариграда и поставили свог владара и патријарха, и вршили насиље у читавој Малој Азији до Јерусалима.

         Митрополит је навео да је та Европа која је сад тријумфовала, „а коју нажалост подржава и признаје једна група наших Црногораца, Европа Наполеона, Мусолинија и Хитлера.“

         – Не можемо другим путем јер је наша Европа изворна Константиновско –Јустинијановска, царска Европа која је окончана мученичком смрћу царске руске породице 1918. То је био крај једне Европе који се наставља и у нашим временима. Међутим, ови страдалници, нарочито деца која су побијена од НАТО пакта, Милица Ракић, деца на Мурину, Кошарама, не могу бити побеђена, јер то би значило прихватити да је то завршена прича и на КиМ, Србији, Црној Гори, Европи, свету. То значи прихватити да је зло оно које управља судбинама света. У имену Божијем је суд и правда, и није Бог у сили него у правди и то показује сва историја рода људскога.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Меркел позвала земље Европе да размишљају о свом месту у свету без америчког лидерства

5 (1) * У интервјуу који је истовремено објавило више великих европских листова, изразила наду …

Опет расте увоз кинеског белог лука

5 (3) Због мањег рода Европа најавила да ће и ове године набавити овај производ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend