fbpx

НЕЗАДОВОЉНИ ПОНУДОМ МЕНАЏМЕНТА Радници Главног поштанског центра у Земуну поново обуставили рад

0
(0)

Радници Главног поштанског центра (ГПЦ) у Земуну обуставили су вечерас у 18 сати поново рад јер нису задовољни понудом менаџмента о повећању плата за нешто мање од пет посто. То практично значи да ће поштански саобраћај бити делимично заустављен односно да ће каснити испорука пошиљки.

Они тврде да ће тако бити све док од в.д. дииректорке Мире Петровић не добију писане гаранције да ће им плате бити увећане бар за 10 посто али и да ће им бити исплаћена целикупна зарада из добитит.

Ми нећемо одустати од наших захтева јер су нам плате данас ниже него пре шест година а трошкови живота увећани за 30 посто. Живимо на ивици егзистенције али то менаџмент не интересује јер су њихова примања шест пута већа од наших. Уместо да дођу и преговарају они доводе раднике из Србије да нас занене а вечерас су тражили и да се потпишемо да нећемо да радимо. То смо и урадили јер се више ничега не бојимо. Ми нећемо више да ћутимо и борићемо се за наш социјални статус. То радимо сами, без синдиката, који ћуте. Не желимо чак ни да позивамо остале колеге да нам се придруже, јер је код њих очигледно присутан страх јер су претње и притисци менаџмента велики – кажу радници ГПЦ за „Блиц“.

Блиц.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пензионери дошли по 100 евра, редови пред банкама и поштама

5 (1) Од данас пензионери могу у банци Поштанска штедионица и поштама да подигну помоћ …

Плаћено одсуство запосленима у крагујевачком Фијату продужено до 1. јуна

0 (0) Данашњом одлуком Фијатовог менадмента, запосленима у крагујевачком Фијат Kрајслеру који су,због епидемије ЦОВИД …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *