Насловна / Србија / Друштво / НЕЗАДОВОЉНИ ПОНУДОМ МЕНАЏМЕНТА Радници Главног поштанског центра у Земуну поново обуставили рад

НЕЗАДОВОЉНИ ПОНУДОМ МЕНАЏМЕНТА Радници Главног поштанског центра у Земуну поново обуставили рад

Радници Главног поштанског центра (ГПЦ) у Земуну обуставили су вечерас у 18 сати поново рад јер нису задовољни понудом менаџмента о повећању плата за нешто мање од пет посто. То практично значи да ће поштански саобраћај бити делимично заустављен односно да ће каснити испорука пошиљки.

Они тврде да ће тако бити све док од в.д. дииректорке Мире Петровић не добију писане гаранције да ће им плате бити увећане бар за 10 посто али и да ће им бити исплаћена целикупна зарада из добитит.

Ми нећемо одустати од наших захтева јер су нам плате данас ниже него пре шест година а трошкови живота увећани за 30 посто. Живимо на ивици егзистенције али то менаџмент не интересује јер су њихова примања шест пута већа од наших. Уместо да дођу и преговарају они доводе раднике из Србије да нас занене а вечерас су тражили и да се потпишемо да нећемо да радимо. То смо и урадили јер се више ничега не бојимо. Ми нећемо више да ћутимо и борићемо се за наш социјални статус. То радимо сами, без синдиката, који ћуте. Не желимо чак ни да позивамо остале колеге да нам се придруже, јер је код њих очигледно присутан страх јер су претње и притисци менаџмента велики – кажу радници ГПЦ за „Блиц“.

Блиц.рс

Актуелно

Мисија ММФ почетком маја у БГ, разговори и о платама и пензијама

Београд — Нова мисија ММФ-а долази почетком маја у Београд и остаће две недеље, најавио …

Отпуштени радници „Српске фабрике стакла“ у Параћину започели штрајк глађу

Отпуштени радници „Српске фабрике стакла“ у Параћину започели су штрајк глађу.У шатору испред улаза у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *