fbpx

„Ана Брнабић нема знања да води Владу, следи нам општенародно незадовољство“

0
(0)

Покрет слободних грађана оцењује да се у земљи озбиљно нагомилавају проблеми и да Влада на челу са Аном Брнабић не показује ни капацитет ни вољу да их решава и обезбеди нормалан живот и поштовање закона.

Оправдани раднички и други протести воде општенародном незадовољству за које власт оптужује опозицију и обрачунава се с њом, а људе држи у страху од још горег стања.

Покрет позива Ану Брнабић да почне да се понаша као председница Владе; да стане у заштиту права радника и руководи се законом, а не коорпоративним интересима; да одмах, као први корак, замени најнеспособније и најнестручније министре – др Небојшу Стефановића и Александра Вулина, да смањи нерационално велик и прескуп број министара и државних секретара, уведе ред у јавна предузећа и тако прилику коју је незаслужено добила почне да користи за Србију, а не за свој ЦВ (биографију).

Покрет слободних грађана тражи од Владе да прекине медијски мрак у Србији, посебно на националним фреквенцијама; да престане да на најважније државне функције поставља партијске апаратчике и да склони неспособне и опасне кадрове како би се до наредних избора, на којима ће ова власти бити смењена, избегао потпуни друштвени и државни колапс.

Покрет такође подсећа да представе за јавност попут хапшења 360 неповезаних људи одједном не могу да замене плате, лекове, храну, људску безбедност, нормалан рад институција, информисање, владавину права и правну сигурност. Ана Брнабић за сада не показује ни ауторитет ни знање потребно да води Владу, а у Влади нема јединства, искрености и стручности које су потребне да би се водила државна политика, што је њен уставни задатак.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бугарски експерт: Са ширењем коронавируса угасила се идеја атлантског братства

5 (7) Последњих година САД су више пута подривале поверење Европе прислушкивањем разговора на највишем …

Корона и „заједничке вредности“ – растакање седишта ЕУ

5 (3) Читава конструкција ЕУ са својим скупим бирократским установама и „заједничким вредностима“ није положила …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *