АНАЛИЗА: Србија је у дубокој позадини америчког фронта против Русије – Руси се очајнички боје да одбране себе (видео)

5
(5)
Србија се данас налази у дубокој позадини Америчког фронта против Русије. Русија је у дефанзиви на свим фронтовима – сматра Слободан Стојичевић, аналитичар и аутор књиге „Мрежни рат против Срба“ Слободан Стојичевић.

Он објашњава да је Америка успела да отвори више жаришта у руском дворишту попут Украјине, Грузије, а сада Белорусије, Јерменије и Азербејџана тако да је Русија принуђена на дефанзиву и фокусирање на те кризе. Стојичевић објашњава да је у рату меке моћи Запад још увек надоћан, али да се у Русији све више ради на том пољу.

– Русија се очајнички бори да одбрани себе – каже Стојичевић.

Као једини успешан пројекат ширења меке моћи Стојичевић наводи медијску кућу “Раша тудеј” која постоји на енглеском и другим језицима и успева да привуче пубилику на западу, док Спутник сматра неуспешним пројектом.

Стојичевић сматра да су и Алекасандар Вучић и Драган Ђилас “западни играчи” и да њима нема велике разлике. Он објашњава да Вучић никад није био проруски настројен и да је спроазум у Вашингтону само наставак политике коју Српска напредна странка спроводи од доласка на власт у Србији.

Стојичевић у емисији коментарише ситуацију у СПЦ, сукобе и медијске нападе. Он сматра да су киритике на рачун Патријаркха Иринеја због његовог односа према власти неосноване и да црква није политичка организација и да њен посао није бављење дневном политиком. Он је указао да на слабљењу цркве из различиитих интереса раде и прозападни медији у Србији али и они који су блиски режиму.

Он објашњава разне технике напада на СПЦ и њене Владике како би се православље ослабило у Србији. Он посебно у емисији анализира иступе владике Григорија кога види као предводника “либеларних идеја у СПЦ” и образлаже зашто то сматра штетним.

Према његовим речима стање у свету, у многим земљама али у и Србији ствара могућност за избијање разних револуција и да је и елитама јасно да је садашње стање неодрживо. Он предвиђа да следе занимљиви светски догађаји и да је време система демократије на свом крају.

Правда.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Срећан Бадњи дан!

5 (2) Православни вјерници обиљежавају Бадњи дан традиционалним уношењем и паљењем бадњака, литургијама у храмовима …

Доста смо били у дефанзиви, на власти су бандити који гледају свој интерес! (видео)

5 (5) Бојан Савић из Грађанске патроле каже да полиција није успела да га сломи …

2 Коментара

  1. Аксиоматик Постулатик

    СРПСТВО је ИЗНАД СВАКЕ ВЕРЕ па и ПРАВОСЛАВЉА.
    Кобна је била грешка у историји СРБА што су РОД ИЗЈЕДНАЧИЛИ СА ВЕРОМ.
    Немци су половина католици, половина лутерани али је НЕМАЧКА ИЗНАД СВЕГА.
    Од Немаца то треба узети: СРБИЈА ИЗНАД СВЕГА, а вере, па и Православље, нек се сналазе У ОКВИРУ ТОГ ИМПЕРАТИВА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend