УЗУЗ: Побуна ИТ сектора, НЕНОРМАЛНИМ порезима уништавају српску економију

УЗУЗ: Побуна ИТ сектора, НЕНОРМАЛНИМ порезима уништавају српску економију

5
(8)

Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ) саопштило је данас да је покренута иницијатива „Не уништавајте ИТ“ након најаве да ће се кренути са наплатом пореза везано за дознаке из иностранства, која првенствено погађају представнике ИТ сектора, али и друга лица која имају статус „фриленсера“.

У саопштењу УЗУЗ-а наводи се да је заједно са тимом „Kрени-Промени“ и представницима ИТ сектора покренута и онлајн петицију, а најављена је израда упоредне анализе, али и формирање тима за преговоре.

„Реч је пре свега о грани која је најперспективнија и једина бележи раст чак и у периоду пандемије. У питању је невиђена шанса за опоравак српске економије. Истовремено очигледно је да не постоји слух и да се примењују застарели прописи“, додаје се у саопштењу.

Наводи се да ће у одређеним случајевима доћи до тога да ће поједина лица морати да плате и до 80 одсто неког прихода што људе, како сматрају у Удружењу, гура или да раде на црно, или да беже из Србије, или да оснивају фирме у ИТ пореским рајевима.

„Многе државе се труде да и ову област подстакну олакшицама и субвенцијама. У Србији се однос своди на черупање, подметање ногу и терање ИТ послова, док се субвенције и новац грађана Србије прослеђује компанијама које запошљавају јефтину радну снагу. Народу се у ери интернета нуди светла будућност мотања каблова“, наглашено је у саопштењу.

УЗУЗ је истакао да је ИТ сектор шанса да независни и слободни људи створе додатну вредност која ће помоћи економском опоравку земље, али и створити државу грађана који нису терет, већ мотор једног друштва.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шапићев СПАС у улози некадашњег ЈУЛ-а! Ово је Вучићев план

Шапићев СПАС у улози некадашњег ЈУЛ-а! Ово је Вучићев план

0 (0) Најава утапања Шапићеве странке у СНС није нимало изненађујућа и доказује да Вучић …

Нека неко каже Вучићу и Шапићу да од гована пита не бива...

Нека неко каже Вучићу и Шапићу да од гована пита не бива…

1 (1) Председник Србије Александар Вучић обратио се након седнице Председништва Српске напредне странке. Он …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend