Ања Филимонова напада опозицију Српске: Додика руши „пешадија Запада“

0
(0)

Ања Филимонова, главни уредник руског Фонда стратешке културе, оцењује за „Вести“ да су последња политичка превирања у Републици Српској опасан и јасан сигнал да Запад интензивира стратегију маргинализације српског фактора на Балкану и онемогућавање већег утицаја Русије.

Удар на Српску

– Балкан је стратешки чвор за контролу процеса глобалних димензија на релацији Блиски исток – ЕУ – Кина – Русија. Отуда је Западу, а пре свега САД, битно да се што више смањи руски утицај. Догађаје у Српској не треба гледати издвојено од онога што се догађа на нивоу БиХ. То је пре свега покушај брзе интеграције у НАТО, али и гурање под тепих чињенице да се управо у Сарајеву ствара терористичко језгро радикалног исламизма. Једина препрека тим тежњама је јака РС, а опозиција не схвата да је на овај начин заправо постала инструмент у слабљењу Српске – истиче Филимонова.

Могући и сукоби

Филимонова не искључује могућност да се политичка превирања у Српској отму контроли, односно ескалирају.
– Никаква ескалација, укључујући рат ниске интензивности, није искључена. Активност америчких представника указује на радикални каубојски приступ према Балкану. Сваком грађанину РС мора да буде јасно да свака власт има своје мане јер идеално друштво не постоји, али прозападна опозиција користећи најподлије методе без сумње ће срушити све што је нормалним људима свето – државу, ред и живот. Погледајте на примеру Украјине шта је резултат. Иста таква опозиција је уништила живот земље од 40 милиона становника, претворила обичне људе у сиромахе без будућности, а политику – у зао и одвратан циркус.

На питање да ли верује да постоји план Запада да Милорад Додик „мора да оде“, Филимонова нема дилеме.

– Сва прича је заправо о економским интересима Запада. Отуда је и сваки патриотски и национални лидер заправо државни непријатељ јер угрожава темељ функционисања либералног света. То је алфа и омега западног приступа. Чим постанете бранилац националних интереса – против вас почиње беспоштедни рат. Зато за Запад Додик „мора да оде“. Због чега опозиција тражи оставку министра полиције Драгана Лукача? Па зато што са веома ограниченим инструментима ствара ефикасни систем одбране Српске. Милорад Додик, Драган Лукач, Жељка Цвијановић и други политичари и функционери РС показују брилијантан пример успоставе српске државности, а то Запад не може да толерише. Поражавајућа је неписменост опозиционих представника, који зарад ситних приватних материјалних интереса лишавају нормалне будућности и своју и туђу децу. Или они стварно мисле да Брајан Хојт Ји или Мајк Пенс ноћима не спавају, да само мисле о бољој будућности балканских народа. Да ли постоји бар један пример бриге Запада о другом народу? Не постоји – и онда се враћамо на суштину делатности опозиције, а она је примитивна, урушење сопствене државности – наглашава Филимонова.

Ђ. Баровић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Опозициони протести широм Грузије, полиција користила водене топове (видео)

5 (2) Полиција у Грузији данас је користила водене топове против неколико хиљада демонстраната који …

Милан Гутовић: Све је постало тако вулгарно и банално, и без короне повукли смо се у изолацију и унутрашње избеглиштво

5 (7) „Све је постало тако вулгарно и банално, нешто што је било незамисливо пре …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend