фото: АП

Арапска лига осудила одлуку Србије да премести амбасаду у Јерусалим

5
(9)

Генерални секретар Арапске лиге Ахмед Абул Геит осудио је одлуку Србије да премести амбасаду у „ел-Кудс“, како Арапи називају свети град Јерусалим, као и Приштине да, након признања, отвори представништво у том граду.

Он се позива на резолуцију Савета безбедности 478 из 1980. којом се забрањује земљама да успоставе дипломатска представништва у Јерусалиму.

Секретаријат Арапске лиге наглашава јасан став организације:

„Ел-Кудс је једно од последњих питања о којем треба да преговарају Палестинци и Израелци. Игнорисање међународних одлука и прејудицирање резултата преговора је погрешно и нелегално, и смањује шансе да се дође до правог мира“, саопштио је Ахмед Абул Геит, преноси Недељник.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Никола Селаковић: Врата институција отворена за хрватску мањину

5 (4) Министар спољних послова Никола Селаковић разговарао је данас са амбасадором Хрватске у Србији …

ИНТЕРВЈУ: Томислав Kрсмановић – Дубока држава постоји и код нас, ево како влада! (видео)

5 (2) Гост Славија инфо тв био је Томислав Kрсмановић писац и борац за људска …

Један коментар

 1. Аксиоматик Постулатик

  Кључни документ СРПСКОГ ПИТАЊА је Лондонски споразум из 1915.
  Учинити га СРБИМА стално доступним и НЕПРЕКИДНО ИЗУЧАВАТИ КАКО НИКАДА ВИШЕ У БУДУЋНОСТИ НЕ БИ НАПРАВИЛИ ГЕОСТРАТЕШКЕ КАТАСТРОФАЛНЕ И КОБНЕ ГРЕШКЕ.
  Да СМО МИ СРБИ ГЛЕДАЛИ СВОЈА ПОСЛА и да нам је СРБИЈА БИЛА ИЗНАД СВЕГА, никада не би постојале измишљене државе:
  Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Македонија и Албанија.
  Детаљно изучавам и читам са свих страна, чак и најнегативнијих по нас СРБЕ, тај споразум и схватам колико је био екстремно повољан по трајно решење целокупног историјског питања и наслеђа СРБА и СРБИЈЕ.
  Али ! Догодио се Александар Карађорђевић…! Никада се ниједном Народу у целокупној познатој историји није десило толико зло, као тај АПИСОВ УБИЦА-СРБИМА. Замислите шта је судио на Солунском процесу 1916: СУДИО ЈЕ УЈЕДИЊЕЊУ СВИХ СРБА. То и тако може само однарођени монструм.
  Ми се СРБИ морамо историјски потпуно одредити према том пангерманском малоумнику, избацити га из сећања и наставити даље, храмљући и плачући повремено, ударајући се у груди понекад, али само даље и даље у предодређену вечност овог племенитог, напаћеног, храброг и узвишеног РОДА и НАРОДА, са само једном мишљу за сва будућа времена, да су НАМА СРБИМА, СРПСТВО и СРБИЈА ИЗНАД СВЕГА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend