Армија од 1.600.000 незадовољних бирача треба да забрине власт

4.2
(6)

Учешће ОЕБС-а у изборном процесу неће натерати опозицију да размотри одлуку о бојкоту избора, сматра Јелка Јовановић новинарка Новог магазина.

Према појединим истраживањима постоји 1,6 милиона бирача који су против садашње власти, а од тога чак милион њих неће гласати за опозицију.
Јовановић каже да та армија од 1. 600.000 људи ипак треба да забрине и владајућу гарнитуру.

Она додаје да многи бирачи не виде никакву понуду која би одговарала ономе што они очекују од уређеног друштва.

„Реч је о људима који би изашли на изборе, али не знају кога да заокруже, било би интересантно да изађу и не заокруже никога“, казала је.

Традиционални медији су и даље ти који креирају јавно мњење и ти који вас могу убедити да је црно ружичасто, каже Јовановић.

Армија од 1. 600.000 незадовољних бирача треба да забрине владајуће

Позиција опозиције у медијима, како каже, јако је лоша од како је Вучић на власти. Последњих пет година опозиција може да рачуна, и то условно, на пар медија, и без обзира шта власти и аналитичари власти говоре, у овим медијима има пуно критике опозиције и ни то не треба занемарити, истакла је.

„Као неко ко, несрећом, скоро 30 година прати изборе, смем да тврдим да СНС никада не би победила 2012. године, да су изборни услови били овакви какви су данас за опозицију“, рекла је она.

Јовановић верује да сарадња са ОЕБС-ом неће натерати опозицију да размотри одлуку о бојкоту избора и да је да најава закаснела. Уместо тога, рекла је, треба размишљати о промени изборног законодавства.

„Најосетљивије су ту ствари кад је у питању ДС, где су подељена мишљења, иако одлука о бојкоту јесте донета великом већином гласова. Неће променити став Ђиласова странка, то је јасно, нити Двери, а то су по истраживањима странке опозиције које могу очекивати највећи одзив бирача“, каже она.

Говорећи о уласку Ане Брнабић у СНС, Јовановић је рекла да тим учлањењем нико ништа не би добио.

„Нити Брнабић, ни у позитивном ни негативном контектсту, нити СНС, прихватиће је исто као што су и као премијерку – ако Вучић каже да је добродошла и да је то најбоље за странку, онда ће ја прихватити без обзира шта ко буде мислио“, каже гошћа Новог дана.

Према њеним речима, Вучић нема разлог да некоме другом повери мандат, јер она тако „приљежно обавља све што јој повери, да он нема разлога да мења играча“.

„Она јесте технократа, али чини ми се да превазилази ту врсту понашања, како би се очекивало од технократе који мора да буде рационалан“, закључила је.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мађарски експерт: Сорош је главни Бајденов финансијер – да би утицао на политику САД

4.5 (4) * Кевехази је подсетио да су под Обамом Хилари Клинтон и Џо Бајден …

ТОТАЛНИ МУК Вучићеви медији ћуте на пораз Додика широм Српске

5 (6) После Мила Ђукановића, Вучићу је сигурно најтеже пао пораз Додикове партије на изборима …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend