Насловна / Свет / ЕвроАзија / Авиони у небу Крима: у страху велике очи
Авиони у небу Крима: у страху велике очи 1

Авиони у небу Крима: у страху велике очи

Припреме за параду 9. маја на Криму уплашиле су Кијев. У небу над тим полуострвом Украјинци су приметили руске ловачке авионе и бомбардере, који су вежбали фигуре и трикове за наступ приликом празника Дана победе у Севастопољу.

Саме становнике Крима руски авиони нису забрињавали, али су у Украјини изазвали праву панику.

Кијев, украјинска војна лица и медији су алармирали, изјављујући да се руски авиони спремају тобоже за напад, иза кога ће неминовно уследети инвазија Русије. Касније су се, додуше, сетили да ће 9. маја у Севастопољу бити одржана парада руске војне технике, измђу осталог, и авијационе. Ипак је паника била велика, – истиче главни уредник часописа Арсенал Отаџбине Виктор Мураховски.

Заиста, нарочито у у социјалној мрежи, била је маса реаговања да је време да се тражи склониште од напада руских авиона. Украјинци се нису навикли на такве акције: своја авијација код них практично не лети. За њих су размери, када је у небу истовремено око 50 авиона, слични инвазији.

Отворена хистерија украјинских медија у вези са руским авионима, чинило би се, апсолутно је апсурдна. Међутим, код кијевских власти се такве ситуације претварају у инструмент информативног рата, истиче Виктор Мураховски.

Прво, то се чини ради одвлачења пажње од тога, шта се реално дешава на територији Украјине, нарочито југо-источне. Друго, циљ је још једном да се привуче пажња западних спонзора да Русија тобоже спрема инвазију. Током последњих догађаја у Украјини је било више измишљотина о присуству руских снага у Украјини, о њиховим припремама за инвазију. Запад је поменуо 25. мај. Ако се до тог момента ситуација на југо-истоку не нормализује, тешко да ће западне земље и ММФ издвојити Украјини новац. Зато они предузимају различите напоре: ту је и казнена операција, и заплашивање ради оправдања својих акција.
У страху су велике очи. Кијев вешто измишља страхоте о великој и злој Русији. Прво су Украјинце плашили руском војном техником, која је у то време била у руским базама на руској територији. Нова прича су авиони, који вежбају наступ за 9. мај. Тешко је смислити нешто старшније, али су украјинске власти и медији толико талентовани да ће успети и у томе.

 

Марија Меркулова

Глас Русије

 

 

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

НЕСПОСОБНИ! Хакери напали радарски систем Србије, авиони преусмеравани на Румунију! 11

НЕСПОСОБНИ! Хакери напали радарски систем Србије, авиони преусмеравани на Румунију!

Летови из ваздушног простора Србије са Косовом и ЦГ преусмеравани су у понедељак због хакерског …

Знате ли зашто је Вучић плакао код Путина? Руси му не дају авионе без потврде о крајњем кориснику 12

Знате ли зашто је Вучић плакао код Путина? Руси му не дају авионе без потврде о крајњем кориснику

Шта је потврда о крајњем кориснику? То је један међународни образац који служи за регулисање …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *