Насловна / Србија / Политика / Бакић: Власт и опозиција у Србији – два тела исте олигархије

Бакић: Власт и опозиција у Србији – два тела исте олигархије

Социолог Јово Бакић изјавио је да су власт и опозиција у Србији два дела исте олигархије и оценио да то што је демонстрантима испред Председништва саопштено да је председник Србије Александар Вучић напустио зграду личи на договор, пише Блиц.

Бакић је у интервјуу за тај лист казао да је упад демонстраната у зграду Радио-телевизије Србије на протесту „Један од пет милиона“ у суботу, 16. марта имао циљ да лидери Савеза за Србију преузму протесте.

„До сада их није било нигде, сада су у првом плану“, рекао је Бакић и додао да је непознат мотив лидера Двери Бошка Обрадовића да предводи тај упад.

Према његовим речима у средства јавног информисања се улази ако имате „намеру да оружано преузмете власт“.

„Ако упадате на телевизију без икаквог циља, онда је то обична будалаштина“, оценио је Бакић и додао да верује да је тај упад био спонтан, а не организован.

Говорећи о Споразуму са народом који је опозиција понудила грађанима, Бакић је казао да то указује да опозција има спор са народом.

„Они (лидери Савеза за Србију) су га потписали, траже и од народа да га потпише. Ту они признају да нису део народа, да са тим народом имају спор и да му нуде споразум како би се спор изгладио. Врло интересантна ситуација“, рекао је он.

Бакић је казао да је председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић „добар глумац и ништа више“, те да му не изгледају реално резултати појединих истраживања по којима та странка прелази цензус на евентуалним изборима.

Н1

Актуелно

Олигархија ће преко Бајдена покушати да спречи Трампа да остане у Белој кући после 2020.

 АМЕРИЧКА `дубока држава` се одлучила кога ће да на председничким изборима 2020-те супротставити Доналду Трампу. …

Никола Којо лидерима тзв. опозције: Преговарајте и лепите им налепнице! То је ваш максимум!

Твит Бошка Обрадовића којим је донекле објашњено и зашто су протести „Један од пет милиона“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *