Бакић: Злоупотреба војске је забрињавајућа новина

Бакић: Злоупотреба војске је забрињавајућа новина

0
(0)

Власт покушава да створи атмосферу страха и несигурности с циљем одвраћања грађана од изласка на протест у суботу. У том циљу је злоупотребљен војни врх, што је врло забрињавајућа новина.

Наиме, ако је начелник Генералштаба Војске Србије пристао да овако буде злоупотребљен у овом тренутку, биће спреман да буде злоупотребљен и у неком следећем, оцењује за Данас социолог Јово Бакић у одговору на наше питање како види атмосферу коју прави актуелни режим уочи најављеног великог протеста испред Председништва на Андрићевом венцу, у суботу, најављујући украјински сценарио, подизањем војске у приправност, предвиђањем крви на улицама, и томе слично.

Према мишљењу Бакића, претходник садашњег генерала, генерал Павковић, био је довољно паметан да не послуша наредбу Слободана Милошевића и изведе тенкове на побуњене грађане.

– Да га је послушао, бар би део војске потражио генерале да с њима рашчисте рачуне, а то је већ грађански рат. У поређењу с поменутом појавом, блебетања разноврсних „аналитичара“ и политиканата о украјинском и македонском сценарију, проливању крви, изазивању нестабилности Србије усред „животно важних договора о Kосову“ итд, већ су сасвим уобичајена, па стога очекивана и незанимљива изливања плиткоумља – истиче саговорник нашег листа.

Јово Бакић напомиње и „нов елемент, „Ђ Жекса“, тј. оног којег је, како каже, још Мира Марковић лансирала у медијску орбиту а затим су му неки од садашњих вођа опозиције помогли да прошири своју медијску империју.

– Жељко Митровић, чија појава већ деценијама изазива мучнину и гађење, сада застрашује и покушава да изазове сукобе у циљу компромитовања протеста уопште и њихових вођа (његових негдашњих пријатеља) посебно. Све у свему, овако оркестрирана кампања властодржаца, њихових слугу и дворских луда говори доста о страху који сами осећају. У том страху су очи велике, али се, такође, праве грешке и глупости, које могу да буду опасне како за оне који их чине тако и за оне који могу бити с њима суочени – наглашава социолог Бакић.

Грађанима поручује да, у сваком случају, треба да победе страх, да не наседају на провокације, и изађу сви који то могу у суботу, 13. априла, у 15х на улице.

– Власт заслужује страх, а грађани слободу од њене бахатости и глупости! – закључује Јово Бакић за наш лист.

Пише: С. Чонградин, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kреће иживљавање извршитеља над дужницима, хоће да нас паралишу

Kреће иживљавање извршитеља над дужницима, хоће да нас паралишу

5 (2) Здружена акција Kров над главом саопштила је данас да је у току покушај …

НАПРЕДЊАЦИ СУ СВЕ УНИШТИЛИ Природњачки музеј у Београду после 125 година престаје да постоји!

НАПРЕДЊАЦИ СУ СВЕ УНИШТИЛИ Природњачки музеј у Београду после 125 година престаје да постоји!

4.2 (5) По свој прилици, Природњачки музеј у Београду, републичка установа културе од националног значаја, …

2 Коментара

  1. Da, lepo rekoste, to nije vojska, niti neki generalstab, kakvi crni generali, jajare, niskopuzece kurve i kukavice, beskicmenjaci i ulizice koje sramote uniformu koju nose i zemlju!
    Bedni nikogovici i nistarije koje ne vrede ni pisljiva boba, sve njih treba skinuti gole, namazati katranom i perjem i terati kroz grad pred ljudima, kao sto se i radi s kurvama, koje uz to i prete narodu koji po zakletvi treba da brane i stite!
    PU!
    Sljamu!

  2. odavno je cvikeras procitan ko maloumnik i izmet-c’ar nato fasista, pa treba zajedno sa svojim vodjom da odgovara, a oni koji su u vojsci, samo da bi za leba imali, treba da prepoznaju kad je trenutak pobeci od zlikovaca i neprijatelja naroda. HHHRRRKKK PU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend