Бандитска дружина Маје Гојковић прети да уништи институције културе у Новом Саду

Бандитска дружина Маје Гојковић прети да уништи институције културе у Новом Саду

Основано претпостављамо се да се у Новом Саду, али и Војводини, одвијају коруптивне малверзације у области културе предвођене управником Библиотеке Матице српске Селимиром Радуловићем, дугогодишњим блиским сарадником министарке културе Маје Гојковић.

Радуловић се налазио у сукобу интереса већ приликом председавања Комисијом на републичком конкурсу за доделу средстава за суфинансирање пројеката у области издавачке делатности, доделивши око 50% предвиђених средстава конкурса управо својој кући Издавачком центру Матице српске и Матици српској, али и издавачким кућама и ауторима са којима је блиско повезан попут „Агоре“ Ненада Сапоње и аутора Николе Кајтеза, бившег функционера организације Маје Гојковић.

И то није било довољно Селимиру Радуловићу, већ се овај министарскин сарадник, по речима запослених у Културном Центру Војводине „Милош Црњански“, представљао као саветник за културу покрајинског премијера Игора Мировића како би вршио притисак поводом постављења новог директора КЦВ „Милош Црњански“ у корист свог дугогодишњег сарадника Ненада Шапоње.

Ни ту није крај, јер се основано сумња да је Селимир Радуловић успео да изгура постављење свог сина Станислава Радуловића за в.д. подсекретара Покрајинског секретаријата за културу у Војводини, што је класичан пример непотизма.

Због свега наведеног осећамо дужност да се супротставимо незакоњу и корупцији „дружини Маје Гојковић“, која је истовремено министарка у истој области културе, а коју у Новом Саду предводи дотични Радуловић.

Одлучни да сачувамо културни идентитет Новог Сада и Војводине, који су деградирани, а неретко и унакажени док се доносиоци одлук баве корупцијом и непотизмом, позивамо све надлежне органе да испитају наведене тврдње – истакла је на данашњој конференцији за штампу др Данијела Грујић.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Јак град разорио општину Књажевац, велико невреме и у Чачку (видео)

Јак град разорио општину Књажевац, велико невреме и у Чачку (видео)

Олујно невреме праћено јаким градом погодило је шире подручје насеља Калне у општини Књажевац. Према …

Београд: Контролоре у ГСП пратиће приватно физичко обезбеђење?!

Београд: Контролоре у ГСП пратиће приватно физичко обезбеђење?!

Компанија “Кенткарт Соутхест Еуропе” ДОО од четвртка почиње контролу карата у јавном градском превозу, уз …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *