fbpx
динар

БАНДО ПРЕВАРАНТСКА! Јавни дуг сте оборили идиотским курсом динара којим убијате домаћу привреду и извоз

0
(0)

Агенције за оцену кредитног рејтинга „Фитч рејтингс“ и „Стандард енд Пур“ повећале су кредитни рејтинг Србије на ниво „ББ“ са нивоа „ББ-„, уз стабилне изгледе за унапређење кредитног рејтинга, саопштено је из Министарства финансија и Народне банке Србије.

Како се наводи, повећање оцене кредитног рејтинга Србије одраз је унапређења јавних финансија, које подржава и фискални резултат и додаје да се очекује да ће Влада Србије наставити са спровођењем програма фискалне консолидације и структурних реформи и у периоду од 2018. до 2019. године.

У саопштењу се додаје да је однос јавног дуга и БДП-а побољшан и стабилан.

Основни покретачи позитивног тренда су фискална консолидација која ће довести до даљег смањења односа јавног дуга и БДП-а, континуирано смањење нето спољне задужености и стабилан прилив страних директних инвестиција.

Отварање нових поглавља у преговорима за приступање ЕУ и успешан завршетак аранжмана из предострожности, као и даља сарадња са Међународним монетарним фондом биће, како се оцењује, важни чиниоци за даље унапређење кредитног рејтинга Србије.

Дефицит текућег рачуна (процењен на просечних 4,3 одсто БДП у периоду од 2017. до 2019. године) у потпуности ће бити покривен нето страним инвестицијама, додаје се у саопштењу.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јавни дуг Србије увећан за 370 милиона евра

5 (2) Јавни дуг Србије за период јануар-март 2020. године увећан је 370 милиона евра …

Мило би да укине Српску православну цркву и од ње да створи Православну цркву Црне Горе са новим грбом

5 (1) Према незваничним информацијама које долазе из Црне Горе, предсједник Мило Ђукановић предложио је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *