БАНКРОТ! Србија у новембру мора у кешу да исплати 750 милиона $

БАНКРОТ! Србија у новембру мора у кешу да исплати 750 милиона $

Душан Вујовић, један од најбољих чланова у прошлом и актуелном сазиву Владе, ускоро ће поднети оставку због огромних притисака који су вршени на њега, писао је лист Курир.

Исти лист пише да ће Ана Брнабић у огромном проблему да нађе његову замену, као и да би већ почетком септембра Вујовић могао да ослободи фотељу.

Међутим, поставља се питање шта је разлог овакве одлуке министра? Да ли разлог лежи у чињеници који је Зоран Чичак, један од оснивача ЈУЛ, пре неколико месеци објавио у једном свом тексту.

“21. новембра ове године доспева на наплату једна од претходних емисија еврообвезница, она из новембра 2012. године. Тог дана ће министар морати да нађе 750 милиона америчких долара, у готовини, и тај износ исплати власницима обвезница” – подсетио је он.

– Никакав Пинк, никакве конференције за штампу, никаква сликања са Јоханесом Ханом и пољупци са Путином, ту не могу да помогну. Потребно је наћи кеш. Cash is the king – додао је он.

Но, не слажу се сви да би ово могао бити разлог могуће оставке.

– С обзиром да добро знам министара Вујовића, а сматрам да је човек од интегритета, ако би дошао у ситуацију да поднесе оставку, мислим да би онда било у питању нешто много крупније. Идеја да се повећа бруто производ оставила би мање новца за инвеститоре. Тако да је сигурно у питању нешто друго – каже Милан Ковачевић, економиста.

Његов колега Бранко Драгаш много је радикалнији.

– Није тачан податак да је дуг који стиже на наплату толики, дуг је много већи и то се крије. У питању је цифра од 770 милијарди! Србију са тим задуживањем стиже слом финансија. А то да ли ће он дати оставку је потпуно небитно.Више није важно шта се дешава на палуби док Титаник увелико тоне! А тај Титаник је Србија. Мишеви са палубе ће се укоро разбежати. Мора се покренути прича о томе колика је заиста висина нашег дуга, о правом БДП-у и буџетском дефициту. Наш дуг је 15 пута већи него што се приказује у јавности, и то је права истина. Они ће морати да одговарају, зато ће полако да одлазе, један за другим – каже Драгаш.

– Ја сам за то да се прогласи банкрот, да се доведу стручњаци што пре јер Србији прети потпуни слом и све ће се то дешавати у наредних годину дана – неће бити ни плата, ни пензија – додаје он.

Еспресо.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Либан: Последњи сати пред проглашење банкрота

Либан: Последњи сати пред проглашење банкрота

У Либану теку „последњи сати“ пред формално проглашење да та земља не може да враћа …

„Етихад“ у дубокој кризи распродаје авионе — шта ће бити са „Ер Србијом“

„Етихад“ у дубокој кризи распродаје авионе — шта ће бити са „Ер Србијом“

„Етихад Ервејз”, који је власник 49 одсто „Ер Србије“, одлучио је да вишегодишње финансијске проблеме …

Један коментар

  1. Vučić neka izvadi iz slamarice one pare koje nam je pokrao i vrati dugove. Ua lopove!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *